Точно три седмици след като бе задържан за нанасяне на

...
Точно три седмици след като бе задържан за нанасяне на
Коментари Харесай

Прокуратурата свали обвинението от Бисер Михайлов

Точно три седмици откакто бе арестуван за нанасяне на междинна телесна щета на брачната половинка си Биляна, Софийската апелативна прокуратура реши, че липсват данни обвинителят от Перник да е направил закононарушение.

Изненадващата вест е от държавното обвиняване, както и от бранителя на Михайлов Любомир Таков. Адвокатът разяснява, че държанието на Софийската апелативна прокуратура е стъпка в вярната посока към манифестираното предпочитание от новото управление на Прокуратура на Република България институцията да се самопочисти от неприятни практики и да си възвърне позагубеното публично доверие, написа доказана за " Телеграф ".

Любомир Таков отхвърли да разяснява идното в понеделник съвещание на Окръжения съд Кюстендил по мярката за неотклонение на сина на Бисер Михайлов - Васил, който бе арестуван с определение на съда в Дупница за закани против някогашната си другарка Боряна. По мнението на юриста, държанието на внеслия настояването за задържане под стажа на Васил Михайлов прокурор, а и на Дупнишкия областен съд, който го е почел, е в пpoтивopeчиe c пpактикaтa нa Eвpoпeйския cъд пo пpaвaтa нa чoвeка и гpaничи пo-скоpo cъc cъдeбeн пpoизвoл, oткoлкoтo c oбeзпeчaвaнe нa цeлитe, за които се постановат ограниченията за неотклонение.

Според дупнишката съдийка Маргарита Алексиева всяка друга мярка друга от „ задържане под стража “ във връзка с Васил Михайлов е рискова за обществото, защото не е изключено той да извърши нови закононарушения. Делата против прокурорския наследник се гледат от съдилища в цялата страна, защото магистратите от Перник си направиха отводи поради татко му Бисер Михайлов, който е техен сътрудник.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР