Точно така ми подейства разговорът с Мишел Стоянова - младо

...
Точно така ми подейства разговорът с Мишел Стоянова - младо
Коментари Харесай

Мишел Стоянова пред Фрог: Ставаме свидетели на гладиаторски бой за власт

Точно по този начин ми подейства диалогът с Мишел Стоянова - младо момиче, неотдавна приключило " Право " в Софийския университет. Очаква я стаж в правосъдното министерство. А поради такива хора аз се надявам, че България я чака смяна.

Ето и цялото изявление:

Бурни са събитията в страната през последните месеци и даже година. Но като че ли след изборите обществено-политическият живот у нас напълно се задвижи. Как си обясняваш последните случки?

Днес съм най-потресена. Не знам кое да разясня първо - това, което се случи в Народното събрание, или осъществяванията на Вътрешна македонска революционна организация по-късно. Виждам обаче, че някои хора настойчиво копаят дъното. Някак си имах упования за случилото се в Народното събрание, само че осъществяването на патриотите беше грозно.

Случайно или не обаче на фона на това осъществяване Каракачанов присъстваше на брифинга в премиерския хол в Банкя...

Патриотите се бяха скрили в миша дупка след изборите, откакто стана ясно, че не влизат в Народното събрание. Сега внезапно изскачат с някаква акция. Явно Борисов им е заречен нещо. Надявам се обаче тези хора в никакъв случай повече да не помиришат Народното събрание.

Сега се чака президентът Румен Радев да връчи третия мандат. Подозирам, че ще го даде на Българска социалистическа партия, които може би ще се опитат да сформират нещо. Номерът обаче няма да мине.

Мислиш ли? Видяхме светото триединство в пленарна зала през днешния ден.

Коалицията " Гешев ", както я назовават, има ли задоволително болшинство? Слушах конференцията на Нинова, която се оправда. Общо взето - тъпи, популистки приказки, едвам убием номера. Паднаха ми още повече в очите.

И да съумеят да сформират държавно управление, ще изпратят скорострелно хората на площада. Не се тормозя, в случай че би трябвало да съм почтена. Ако създадат нещо, то ще е извънредно несполучливо. Прошка няма да има.

Това стана мотив обаче Борисов през днешния ден да упрекна " младите, умните и красивите " за неуспеха на пленарното съвещание. Спели до късно.

Последният негов брифинг, който гледах, беше от болничното заведение. Лично мен ме напрягат ужасно доста, изпълват ме с гняв. Това е време, изпълнено с неистини. Предава се целеустремено, всеобщо.

Неслучайно падаме надолу в класацията по независимост на словото. За мен не е обикновено всички да ни занимават с простотиите на някакъв психологично болен човек. Въпреки че не е хубаво да го дефинираме като неуравновесен, с цел да може да носи наказателна отговорност. Но съм спряла да виждам медии. Каквото ме интересува - диря го сама. Промиват ни мозъците от години.

Борисов сподели няколко пъти, че е елементарен жител. Защо тогава всички малките екрани ни занимават с простотиите на един елементарен жител?

Освен с това обаче медиите ни занимават и с дежурни анализатори, които рисуват апокалиптични сюжети за бъдещето на страната ни. Ти по какъв начин гледаш на тях?

По мисирските малките екрани гледаме анализатори, които са малко като платените публицисти. Малко са тези, които човек в действителност има интерес да чуе. Но ме отвращава това, което слушам като опорки.

Не би ме отказало обаче. Дори няколко пъти бих ходила да гласоподавам, в случай че беше допустимо. Но няма да ме откаже и очаквам с неспокойствие идващите избори. Плашат ни, че щяло да коства милиони. Съгласна съм да се хвърлят толкоз пари. Предпочитам страната ни да ги заплати, в сравнение с подправени депутати да лапат заплатите си и да саботират работата на Народното събрание. Днес видяхме образно.

В това 45-то Народно заседание лъха на популизъм и безочливост и то от всички.

Но има и позитиви. Надявам се посредством промени в Изборния кодекс да се разчисти пътя за идващите избори и идващ парламент. Промяната не става за един ден, не става с едни избори. Ставаме очевидци на гладиаторски пердах за власт. Но в любовта, войната и политиката наподобява всичко е разрешено.

Интервю на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР