Точно сега е времето да подготвим колата за горещия сезон.

...
Точно сега е времето да подготвим колата за горещия сезон.
Коментари Харесай

Ето как да предотвратим прегряване на двигателя в задръстване

Точно в този момент е времето да подготвим колата за горещия сезон. Само монтирането на гуми обаче не е задоволително. Трябва да ревизирате маслото и да обслужите спирачките, които постоянно " клеясват " след зимата, без да забравяте за спирачната течност и, несъмнено, охладителната система. Именно тя от година на година става провинен за многочислени прегрявания, които се случват най-често в тапите, написа AutoMedia.bg.

Има доста аргументи за това: " мъртъв “ термостат, спукани маркучи, " изтощена “ водна помпа. Често е отговорен и некачественият антифриз, който влиза в системата по разпореждане на разсеян собственик на кола или необразован занаятчия. Въпреки това, в случай че проблем с маркучите може да се открие с очи, а нередовност на термостата се вижда от по-опитните по по-бавното загряване (обикновено се скапва в отворено положение), то проблем с водната помпа е много по-труден за разкриване.

Като цяло това е най-простото устройство, което се задвижва от пистовия ремък и мнозина от специалестите го дефинират като консуматив - в случай че тече, сменете го. Освен това всички разпореждания споделят, че животът на помпата е от 60 000 до 90 000 км. Към нея нормално се поставя нов ремък, който пък от своя страна върви в комплект с полки и обтегачи. Но би трябвало да знаете, че при проблеми с водната помпа не постоянно се стига до теч. Първо помпата стартира да трака, тъй като с износването на гумените уплътнения антифризът попада върху лагерите. Като намалите малко музиката в колата, този тон може елементарно да бъде чут.

Вторият значим миг е хлабината в ролката. Ако имате подозрение за този проблем, тогава можете да разклатите ролката на ръка, без даже да сваляте ремъка. Не е елементарно да се доближи, само че е допустимо: минималното " придвижване “ демонстрира, че този мъзел е за промяна. 

С очите си можете да видите и третата точка: неправилно подравняване, т.е. крива ролка по отношение на другите възли, задвижвани от ремъка. Звучи комплицирано, само че в действителност е просто: би трябвало да е паралелно на мотора, другояче ще докара до проблеми.

В точка четири включваме петна и даже миризма на антифриз. Ако локализирате такива, то не се колебайте да поръчате нова водна помпа. 

А за какво се получава изхабяване? Ключовият миг е качеството на течността и честотата на нейната замяна. Утайки или погрешен състав на антифриз или запушен нагревател доста по-драстично понижават живота на помпата.

А продължителността на живота и работата на най-скъпия елемент на всеки автомобил - двигателят, зависи директно от нейната работа. Като цяло рискът не е оневинен - несъмнено не си коства да спестявате от поддръжката на охладителната система.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР