Точно преди година Доналд Тръмп официално стана кандидат за президент

...
Точно преди година Доналд Тръмп официално стана кандидат за президент
Коментари Харесай

Година след номинацията му, светът не харесва Доналд Тръмп

Точно преди година Доналд Тръмп публично стана претендент за президент от Републиканската партия, събирайки най-ниската поддръжка от 1976 година Неуязвим в очите на последователите си, непоносим за съперниците и мъчно търпян от останалите западни политици, той написа история.

Ето по какъв начин наподобява Тръмп в очите на света, съгласно изследване на изследователския център " Пю ". То обгръща 37 страни и недвусмислено демонстрира, че хората в тях нямат доверие на американския президент.

Неодобрението за Тръмп е отрицание и за Съединени американски щати

Средно 22% от запитаните във всички страни считат, че той ще работи вярно в международната политика. В края на ръководството на Барак Обама процентът на тези хора бе 64%. Това въздейства и на имиджа на страната – неодобрението към Съединени американски щати е скочило от 26% на 39%, до момента в който утвърждението е паднало с 15 пункта до 49%.

 Low global confidence in Trump leads to lower ratings for U.S.

Приятелите на Тръмп – Русия, Филипините и Африка

Само в седем от всички страни над половината респоденти имат позитивно мнение за интернационалната активност на Тръмп. Първенци в това отношение са филипинците, от които 69% имат доверие на Белия дом (Обама обаче изпреварва Тръмп и тук – утвърждението към него през 2015 година е било 94%). Тръмп, също както Обама и Джордж У. Буш, има високи рейтинги в Субсахарска Африка – Нигерия, Кения и Танзания. Русия, Израел и Виетнам също имат религия в интернационалната политика на президента.

 Positive views about Trump are only found in a few countries

Западна Европа и републиканските президенти

Макар Обама да бе известен в Западна Европа, преди и след него управляваха извънредно недолюбвани държавни глави. Англия, Франция, Германия и Испания са скептични във връзка с Тръмп и на Буш по едни и същи аргументи – външната им политика.

 Trump`s ratings in Western Europe similar to those for Bush in 2008

Десните европейци имат вяра на Тръмп малко повече

Хората, които гледат благосклонно на крайнодесни партии във Франция, Англия, Италия, Холандия, Швеция и Германия имат по-голяма убеденост в американския президент. Например, във Франция, 39% от последователите на " Национален фронт " харесват и Тръмп, на фона на единствено 6% от съперниците на Марин льо Пен. Въпреки това няма европейска страна, в която повече от половината от клонящите вдясно гласоподаватели да гледат благосклонно към Белия дом.

 Those with a positive view of right-wing populist European parties more positive about Trump

Тръмп е по-недолюбван от Меркел, Си и Путин

Неодобрението към американския президент е 74% - повече от това към Ангела Меркел (31%), Си Цзинпин (53%) и Владимир Путин (59%).

 Merkel gets higher ratings globally than Xi, Putin or Trump

Светът не харесва шумните му обещания

Анкетата обгръща и петте съществени обещания на Тръмп по време на акцията му – да се отдръпна от нуклеарната договорка с Иран и от Парижкото съглашение за климата, както и от огромни търговски контракти, да ограничи имиграцията на мюсюлмани и да построи стена на границата с Мексико. Всяко едно от тях събира високо отрицание – от 49% за развалянето на договорката с Иран до 76% за стената.

 Widespread disapproval of Trump`s signature policy proposals

Арогантен, нетърпелив и рисков

Това са най-разпространените характерности за президента на Съединени американски щати, споделяни надлежно от 75%, 65% и 62% от запитаните. На четвърто място той бива описван като " мощен водач " с 55%. Едва 26% са на мнение, че е дипломиран за поста си.

 Global views of Trump`s characteristics

Рекордно отрицание в Мексико

Очаквано, Тръмп е рекордно нехаресван в южната съседка на Съединени американски щати. С 5% утвърждение, регистрирани там, той заема най-ниската позиция в историята на проучванията, направени от " Пю ".

 In Mexico, steep drops in U.S. favorability and confidence in U.S. president

Руснаците харесват Тръмп повече в сравнение с Обама

Русия е една от дребното страни, в която утвърждението към Съединени американски щати и към президента пораства. След украинската рецесия от 2014 година позитивният рейтинг на Съединени американски щати се срути, последван от този на Обама, който в никакъв случай не бе надминавал 50%. Тръмп обаче има доверието на 53% от руснаците, а рейтингът на страната е скочил от 15% на 41%.

 Russians give Trump higher marks than they ever gave to Obama or Bush

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (485)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР