Точно преди една година при пълни хотели и много сняг

...
Точно преди една година при пълни хотели и много сняг
Коментари Харесай

Страхът не е напуснал Банско година след пълната блокада на града



Точно преди една година при цялостни хотели и доста сняг в Пирин ски зоната над Банско беше затворена, а ден по-късно курортният град беше подложен под цялостна карантина .

Хотели, заведения, магазини, индустриални предприятия стопираха работа наложително. Никой нямаше право да излиза, с изключение до аптека или до хранителен магазин . Хиляди непознати туристи трябваше да пресечен почивката си и да изоставен града и страната.

Днес всички не престават да се питат нужно ли беше това и оправдана ли беше цената на хиляди изгубени работни места и стотици банкрутирали бизнеси?

Година след двуседмичната цялостна обсада страхът не си е отишъл от Банско . Споменът от празните и тъмни хотели, опустелите улици и площади, колоните от хора и коли, искащи да се приберат вкъщи, тъй като бяха изгубили работата си и приходите си, е толкоз мъчителен, че на всеки му е мъчно да се върне към това време. М естната администрация на Банско също няма безапелационен отговор на въпроса - трябваше ли да се затваря градът.

Стресът в Банско не си е отишъл, освен поради устойчивостта на пандемията и увеличаващите се смъртни случаи, само че и поради финансовата неустановеност. Макар и отворени все още заведенията и хотелите са съвсем празни, с дребни изключения .


Преди една година множеството хора в Банско смятаха, че блокадата е била пресилена мярка . Но ги опази живи. Днес се възмущават на прекомерно демократичните ограничения на фона на статистиката. Случаите на инфектирани с ковид порастват и измежду локалното население, и в туристическия отрасъл.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР