Точно преди две години - на 26 ноември 2016 г.,

...
Точно преди две години - на 26 ноември 2016 г.,
Коментари Харесай

Скандално: Обявен за издирване троен убиец, отведен лично от адвокат Марковски в полицията, рита футбол на село и се шматка на свобода

Точно преди две години - на 26 ноември 2016 година, пийнал с 1,28 промила, дрогиран, без брошура и карал с над 100 км, умъртви на пътя трима мъже край Лясковец. Трагедията потресе цялата страна, тъй като причинителят Бисер Арсов избяга в Холандия и бе разгласен за търсене, написа borbabg.com.

``
реклама

Днес той е на 33 година, живее във Върбица и даже играел футбол в локалния отбор. Делото против него върви в Окръжния съд от една година, само че се отсрочва непрекъснато по разнообразни аргументи, а в този момент мъжът щял да има длъжностен юрист, който още не е прочут. През това време околните на жертвите чакат правораздаване!

Бисер е бил зад кормилото на „ Форд Мондео “ във съдбовната нощ, а дружно с него са били 19-годишен негов съселянин и 13-годишно момче. Тримата се прибирали от забава в Петко Каравелово в нощта против събота и отивали на дискотека в Горна Оряховица. Тогава в мъглата фордът помел трима мъже и ранил други трима в кървавата пътна драма.

После два дни участниците в нещастието разиграваха полицията с подправени версии и в началото се смяташе, че 19-годишният е карал колата. Свидетели обаче удостоверили, че зад кормилото бил Бисер, който е бил пийнал и евентуално дрогиран и без брошура. Освен това Бисер Арсов е осъждан към този момент за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол. Понеже мъжът бил почерпен, решили да минат по този път за Горна Оряховица, с цел да избегнат полиция, само че се натъкнали на хора от друга кола, търсещи помощ след злополука. Вината решил да поеме 19-годишният Ю. А., който бе арестуван за 24 часа.

Зловещата злополука остави три фамилии без съпрузи и татковци. Бяха прегазени 37-годишният Марио Начев от, 50-годишният Николай Паралесов от Д. Оряховица и 41-годишният Тони Паунов от Горна Оряховица, а 55-годишният Данчо К. оцеля по знамение. Лек автомобил „ Опел Корса ” се бе обърнал в крайпътната канавка, а водачът му извикал другари на помощ. На мястото дошъл лек автомобил „ Лада Нива ” с трима души. Докато мъжете се опитвали да изтеглят опела, били пометени от лекия автомобил „ Форд Мондео ”, който карал с гневна скорост и в мъгла. После се оказа, че Арсов е карал с над 100 км в час.

По време на злополуката самият Бисер също е ранен и влиза в болница. Заради това не е задържан и прокуратурата му постанова мярка за неотклонение от 2000 лева парична гаранция. След като излиза от болничното заведение, Арсов обаче отпътува на гурбет в Холандия. Когато проверяващите потеглят да го търсят, се оказва, че го няма у нас и е разгласен за общодържавно търсене. Минават месеци и чак през май 2017 г. той е заведен в полицията в Горна Оряховица не от кого да е, а от видния юрист Марин Марковски, който се оказва негов бранител тогава.

Арсов е предаден на правораздаването и арестуван по искане на прокуратурата. След това обаче Апелативният съд го пуска под домакински арест. При митинг на мярката, му е наложена наново парична гаранция от 2000 лв.. Това е и последната мярка на подсъдимия Бисер Арсов.

Делото се влачи от една година в Окръжния съд и се отсрочва непрекъснато. Сега е планувано за 12 декември и околните се надяват най-накрая на отмъщение. Те са единствено частни обвинители и нямат предявени парични искове против причинителя, тъй като през днешния ден е всеобща процедура да заплаща застрахователят!
Най-странното в този случай е, че Бисер Арсов е отказал кратко правосъдно разследване, не се признава за отговорен и процесът върви по общия ред с разпити на очевидци. Дали и той ще се отърве с условна присъда за тройно ликвидиране на пътя, какъвто казус към този момент има в Окръжния съд? Или пък този път
ще бъде изцяло оневинен.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР