Точно пет месеца преди официалното откриване на най-голямото летище в

...
Точно пет месеца преди официалното откриване на най-голямото летище в
Коментари Харесай

Първи полет на новото летище на Истанбул

Точно пет месеца преди формалното разкриване на най-голямото летище в света – това в Истанбул, беше осъществен и първия тестови полет. Той е бил с машина на турската Държавна летищна администрация и е минал сполучливо. Дългата 3750 метра писта е годна за политане и кацане, оповестяват турските медии.

Към момента 90.5% от първия стадий на плана е подготвен. Плановете са то бъде намерено на 29 октомври – националния празник на страната. Тогава се навършват 95 години от основаването на Република Турция.

Новото летище на Истанбул има за цел да поеме трафика на в този момент настоящите две летища. При първия стадий то ще може по едно и също време да обслужва 114 самолета. Към момента на довеждане докрай и последния – четвърти стадий, на него се възнамерява да работят 225 000 души.

Новото летище се намира на 35 км от центъра на града (под център се има поради покрай най-известния мост на Босфора). До него ще може да се стига с метро.

Каква ще е ориста на настоящето летище? С декрет на президента Реджеп Ердоган то ще бъде превърнато в Национален парк. „ Плановете са мястото да се трансформира в парк, който да не отстъпва по нищо на превъзходните английски градини”, споделя Ердоган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР