Точно навреме за Хелоуин, нова снимка от НАСА показва кости

...
Точно навреме за Хелоуин, нова снимка от НАСА показва кости
Коментари Харесай

Зловещо ново изображение на НАСА показва призрачна космическа ръка на 16 000 светлинни години от Земята

Точно в точния момент за Хелоуин, нова фотография от НАСА демонстрира " кости " на " призрачна галактическа ръка ".

Ръката в действителност е останките от колабирала гигантска звезда, която е изчерпала нуклеарното гориво преди към 1500 години, сподели НАСА в известие за вести, и е на към 16 000 светлинни години от Земята. След като колапсира, тя се трансформира в плътна неутронна звезда. Тези неутронни звезди се въртят и имат мощни магнитни полета, наречени пулсари, които основават интензивни условия, които не могат да бъдат възпроизведени другаде.

Чрез фокусирането на два от рентгеновите галактически телескопи на НАСА върху тази неутронна звезда и заобикалящите я магнитни полета, организацията и нейните астрономи могат да научат повече за това по какъв начин пулсар инжектира частици в космоса и оформя околната среда звездата. Това е един от тези пулсари, които са основали структурата с формата на ръка: рентгеновите данни демонстрират, че млад пулсар е основал бликам от материя и антиматерия, която се е преместила от полюсите на магнитното поле, с цел да образува „ мъгливост пулсарен вятър “.

Мъглявината в тази неутронна звезда е известна като MSH 15-52 и наподобява на човешка ръка. На изображението пулсарът е " дланта " на ръката, с пет призрачни " пръста ", протегнати върху нея.

" лице " на Юпитер.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР