Точно на четвъртия месец след убийството на таксиметровия шофьор Красимир

...
Точно на четвъртия месец след убийството на таксиметровия шофьор Красимир
Коментари Харесай

25 години затвор за 22-годишния Сали, убил таксиджия в Разград

Точно на четвъртия месец след убийството на таксиметровия водач Красимир И., осъществено на 27 февруари тази година, Окръжната прокуратура в Разград реализира дейно наказване от 25 години отнемане от независимост при непоколебим режим. До изговаряне на присъдата на Разградския областен съд през днешния ден се стигна, откакто 22-годишният Сали П., който за 20 лв. извърши грабежа, а по-късно умъртви 63-годишния водач на такси, се призна за отговорен и изиска делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване. Така подсъдимият избегна пожизнен затвор, колкото изиска в обвинителната си тирада представителят на обвиняването за осъщественото тежко закононарушение, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

След понижаване на присъдата с една трета поради съкратената правосъдна процедура състав на Разградския областен съд одобри поисканото от прокурора наказване от 25 години отнемане от независимост за подсъдимия. В последната си дума Сали изрази официално страдание за „ постъпката “ си и се извини на присъстващите в залата близки на убития таксиметров водач.

На 27 февруари тази година Сали наел таксиметровия автомобил, ръководен от Красимир И. Два дни преди съдбовната среща таксиметровият водач навършил 63 години, а Сали П. се върнал от Германия, където работел. След като проиграл на хазарт извоюваните в чужбина пари, 22-годишният мъж замислил да си набави средства по незаконен метод.

Наел таксито и по пътя от Разград до село Дянково нанесъл 6 удара в региона на шията на лидера. Един от ударите прерязал сънната артерия на 63-годишния мъж. За да не бъде оголен, Сали извлачил тялото на водача от автомобила в гориста околност край пътя. Взел оборота от 20 лв., мобилния телефон и таблета на Красимир.

По пътя пътувала жена, която забелязала изоставеното такси. Решила, че е станала злополука и предложила на Сали помощ, вземайки го за водача на таксито. Така Сали бил отведен в центъра на Разград, където камера го засякла в 21,38 ч.

Ограбените 20 лв. поиграл незабавно, след това отишъл при своя позната, където проверяващите разкрили кървавите му облекла, с които е бил в нощта на грабежа, съпроводен с убийството. Връхната си дреха и мобилния телефон на Красимир Сали изгорил.

Присъдата на Разградския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна. /24chasa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР