Точно на 9 юни 2020 г. прокуратурата, превърнала се през

...
Точно на 9 юни 2020 г. прокуратурата, превърнала се през
Коментари Харесай

Преди една година! Народът този път поиска от себе си за себе си! /видео/

Точно на 9 юни 2020 година прокуратурата, трансформирала се през последните години в противен знак на политическа и бизнес бухалка, нахлу брутално в постройката на президентството, с цел да обискира кабинета на един от съветниците на президента.

Едва ли ръководителите на въпросната невиждана акция са си давали сметка, че след този акт на посягане против най-уважаваната институция, България към този момент няма да е същата. И че без да желаят, ще сложат началото на дълго чакана чистка – тази на „ авгиевите обори ". Българският народ този път не устоя да бъде все насилван, лъган, краден и унижаван. И изрази своя дълго скришен яд, като излезе непринудено по площадите освен в огромните градове на страната, само че и в доста други страни от целия свят, с цел да изкрещи, че повече не желае да живее по разпоредбите на мафията.

Пек и дъжд, слънце, сняг и мраз се редуваха месеци наред, само че хората не мръднаха от площада и не стопираха да зоват смяната. Не ги пречупиха заканите за разпра, сълзотворния газ, полицейските побои, арестите. Властта не откри парцал, с който да запуши устите им, нито меч, с който да посече волята им. Усетила опасността, тя реши да се скрие, надявайки се, че както всякога, ще наведе глава при стихия и ще се избави. Но сбърка.

Резултатът пристигна – светът и Европа научиха, че народът ни „ се дави " в блатото. Последва смяна – тези там „ горе " се изметоха въпреки и със напън, последваха избори, на прага сме на нови. И всички схванаха, че ни чака нов път, нови провокации и напълно друга действителност.

Неизвестните са доста. Скептиците все мъмрят, че колкото и да въртим, и сучем, ще ни „ изненада " отново същото. Оптимистите, несъмнено са на другия полюс – в случай че ги слушаш тях, благините веднага ще потекат. Мъдрите, както нормално споделят, че истината е някъде по средата и че всичко си зависи от нас.

Защото от Матея в светото Евангелие е казано: Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори; тъй като всеки, който желае, получава; който търси, намира; и на този, който хлопа, ще се отвори.

Народът този път в действителност постъпи както повелява Евангелието и изиска от себе си за себе си!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР