Точно когато си мислите, че сте видели всичко, нова тенденция

...
Точно когато си мислите, че сте видели всичко, нова тенденция
Коментари Харесай

3D принтирани обувки: Най-новата тенденция

Точно когато си мислите, че сте видели всичко, нова наклонност ви изненадва. Този път тази наклонност са 3D принтирани обувки!

Да, прочетохте това вярно – обувки, които са основани благодарение на 3D принтер. Въпреки че има единствено няколко компании, които ги създават сега, обувната промишленост е подготвена да се впусне в производството на 3D принтирани обувки.

И по този начин, по какъв начин тъкмо наподобяват и за какво стават толкоз известни?

В тази публикация ще се запознаете с най-хубавите три 3D отпечатани обувки на пазара за обувки от някои от обичаните ви марки обувки.

Повечето производители на 3D отпечатани обувки употребяват адитивно произвеждане, което е развой, който се употребява за основаване на триизмерни обекти посредством нанасяне на материали на пластове от дигитален модел. В случай на обувки с 3D щемпел, този развой се употребява за основаване на подметките, горната част и други елементи на обувката.

Защо 3D принтирани обувки?

Едно от най-големите преимущества на 3D печата в производството на обувки е способността му да персонализира продуктите, с цел да отговори на потребностите на клиентите за диференцирани и неповторими характерности.

3D принтирането също по този начин прави допустимо производството на дребни количества обувки, което е идеално за другите пазарни ниши. Позволява по-голяма креативност и еластичност във връзка с дизайна и прилягането и води до по-лек и по-издръжлив артикул.

Също по този начин разрешава на дребните предприятия да се конкурират с по-големите марки, като им разрешава да създават неповторими и персонализирани обувки в по-малки количества. Така че, в случай че управлявате дребен бизнес за мода или електронна търговия и търсите варианти за планиране на собствен личен артикул, 3D отпечатаните обувки може да станат алтернатива за вас в близко бъдеще.

Предвижда се, че до 2030 година облагите на промишлеността ще надвишават 8 милиарда доходи вследствие на тази технология.

Софтуер за планиране на обувки

Има разнообразни софтуери за планиране на обувки. Когато избирате подобен, би трябвало да имате поради няколко неща.

Първо, софтуерът би трябвало да бъде елементарен за потребление и схващане. Трябва да има огромно многообразие от функционалности и принадлежности, които можете да употребявате, с цел да създавате вашите дизайни. Софтуерът би трябвало също по този начин да може да основава висококачествени дизайни, които наподобяват реалистични.

Дизайн и 3D щемпел

Технологията дава на дизайнерите опция за по-голямо многообразие в дизайна, а на потребителите опцията да персонализират тези дизайни съгласно личния си усет.

В съпоставяне с обичайното произвеждане, това е в действителност вълнуващо развиване в обувната промишленост и нямаме самообладание да забележим какво ни чака в бъдеще!

Zoe Jie-Yu Dai е интернационално прочут дизайнер и производител на обувки в Тайван, който опитва с 3D принтирани обувки.

3D принтираната обувка на Olivier Van Herpt е неповторима, тъй като е особено направена, с цел да пасне навръх крайници на потребителя. Използвайки 3D сканиране и принтиране, той може да сътвори локално създадени обувки особено за даден човек. Всяка обувка е друга, защото доста хора имат разлики сред двата си крайници. Обувката има лека отворена конструкция, която е здрава и издръжлива.

заем: oliviervanherpt.com

Feetz си сътрудничи с дизайнера Seth Aaron, с цел да пуснат взаимна линия обувки, въодушевена от японската мода от 60-те години и модерния образ от средата на века.

Това е способ за смяна на индустриалните процеси. Това сигурно е елементарен метод да създадете първообраз на вашия дизайн на обувки.

Устойчивост

3D принтираните обувки са съвършеният избор за тези, които търсят екологична и устойчива алтернатива. Материалите, употребявани в тези обувки, могат да се рециклират и са екологични, което значи, че можете да се чувствате добре в това, което носите.

3D принтирането също отстрани нуждата от обичайно произвеждане на кожа и плат, което може да изисква доста запаси и да генерира доста боклуци.

Тези революционни обувки изискват доста по-малко сила в производството спрямо обичайните процеси за произвеждане на обувки и затова имат по-малък въглероден отпечатък.

Като цяло, 3D отпечатаните обувки са идеалният избор за устойчива мода, която към момента наподобява съвременна и стилна.

Най-добрите 3D отпечатани маратонки от Adidas, Reebok, New Balance, Under Armour

Много 3D отпечатани обувки, изброени тук, са напълно 3D отпечатани, а някои обувки имат единствено външна или междинна подметка, отпечатана 3D за спомагателни функционалности като нараснала скорост и тегло и попиване на удари.

Редица продуктови линии също са в положение да предложат изцяло персонализирани решения със комплицирани дизайни, идеално пригодени за характерната морфология.

1. Adidas 4D

заем: adidas.com

Adidas е една от марките, които са в челните редици на наклонността за 3D щемпел при обувките.

Компанията е решила да употребява технологията SLS (селективно лазерно синтероване) за своите потребности от 3D щемпел. Този развой употребява лазер за обединение на прахообразен материал дружно пласт по пласт, създавайки здрави и издръжливи съставни елементи.

Резултатът е маратонка, която е освен неповторима, само че и обезпечава по-добро нагласяване и повече опора от обичайните маратонки. В допълнение, гамата 4D е лека и издръжлива, с помощта на потреблението на технология за 3D щемпел.

2. Обувки Adidas 4DFWD X Parley

заем: adidas.com

Изработени частично с Parley Ocean Plastic, те разполагат с 3D отпечатана 4D междинна подметка с текстилна горна част и текстилна подплата.

Горната част на маратонките е направена от лек и дишащ материал, който съдържа минимум 50% Parley Ocean Plastic и 50% рециклиран полиестер.

Създаден е да поддържа краката ви хладни и сухи при всевъзможни метеорологични условия.

3. 4D обувки Futurecraft

заем: adidas.com

Със солидни данни от дизайнери и бегачи, които си сътрудничат, тези универсални обувки за тичане са основани с идеалното количество опора и омекотяване.

Горната част на Adidas PRIMEKNIT обгръща крайници ви за комфортно чувство, до момента в който 4D решетъчната междинна подметка обезпечава сензитивно омекотяване при всяка стъпка.

4. Reebok Liquid Speed

заем: Reebok

Обувките Reebok Liquid Speed ​​са образец за най-новите достижения в технологията за 3D щемпел, приложена към обувките. Reebok си партнира с BASF, с цел да сътвори междинната подметка на тези маратонки, която е направена от патентован течен материал.

Материалът и техниката на произвеждане разрешават обувката да бъде конструирана на пластове, елиминирайки нуждата от скъпи форми. Горната част е направена от лека мрежа, която обезпечава дишане и еластичност.

Ергономичният му дизайн го прави страхотна маратонка за тичане, вървене и всекидневно носене.

5. New Balance FuelCell Echo Triple

заем: New Balance

New Balance има линия от 3D отпечатани обувки, които са проектирани да обезпечат оптимално омекотяване, комфорт и опора. FuelCell Echo е лека обувка за тичане с проектирана горна част, която включва 3D отпечатана междинна подметка, направена с Rebound Resin.

New Balance има изключителни права върху Rebound Resin в обувките, само че материалът е лек и задоволително здрав, с цел да се употребява в автомобилни приложения като интериори, уплътнения и други Разработен е от FormLabs.

Междинната подметка FuelCell е проектирана да омекотяване при всяка стъпка. Освен това има гумена подметка за по-добро сцепление върху всевъзможни повърхности.

6. Обувки Under Armour Architech

Маратонките Under Armour Architech са проектирани да бъдат леки и комфортни, като в същото време обезпечават идеалното нагласяване на вашите крайници.

С 3D отпечатано омекотяване, тези обувки са идеални за тичане и подготовка. Междинната подметка на Architech е конструирана с 3D отпечатани TPU възли, които основават сходна на решетка конструкция в заздравяването, с цел да обезпечат пружина и опора.

Горната част е направена от дишащ мрежест материал, който се разтяга, с цел да пасне идеално на крайници ви. Външната подметка е направена от специфичен каучуков материал, който обезпечава чудесно сцепление върху всякаква повърхнина.

Често задавани въпроси

От какво са направени 3D отпечатаните обувки?
Материалите и процесите варират според от производителя и това към момента е доста пробно, тъй че очаквайте да видите всичко от устойчиви варианти като рециклирани бутилки и TPU и биоразградими биопластмаси, до варианти за течна смола и течен полиуретан за напреднала продуктивност.

Може да търпи развиване, защото могат да бъдат направени доста усъвършенствания, с цел да създадат обувките по-издръжливи, по-еластични или да покачат комфорта.

Колко костват 3D отпечатаните обувки?
3D отпечатаните обувки варират според от марката и качеството на прилягането, вариантите за персонализиране и така нататък

Заключение

Технологията за 3D щемпел направи гражданска война в промишлеността за произвеждане на обувки и наподобява, че тази наклонност ще остане.

С фирмите, предлагащи персонализирано омекотяване и поддръжка за всяка стъпка, 3D принтираните обувки са идеални за тези, които желаят да комбинират жанр с продуктивност. Независимо дали бягате, ходите или просто се разхождате на открито, тези обувки ще подсигуряват, че ще бъдат комфортни за краката ви, без значение каква активност правите.


Прочети още:

Първият в света квартал изработен на 3D принтер се построява в Мексико

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР