Точно когато изглеждаше, че Симона Халеп започва да възвръща най-добрата

...
Точно когато изглеждаше, че Симона Халеп започва да възвръща най-добрата
Коментари Харесай

Дежа вю: Халеп отново се оттегли с контузия от Miami Open


Точно когато изглеждаше, че Симона Халеп стартира да възстановява най-хубавата си форма, неприятният шанс на румънката още веднъж я застигна. Двукратната шампионка от Големия шлем се отдръпна от WTA 1000 шампионата в Маями поради травма в бедрото, която е получила на вчерашната си подготовка. Това заяви самата тя с обява във Фейсбук.

„Здравейте, другари. По време на чверашната ми подготовка в Маями усетих остра болежка в левия крайник. Изпитвам проблеми с бедрото си още от полуфинала в Индиън Уелс и се надявах, че обстановката ще се усъвършенства, само че нощес прекосих обзор на ядрено-магнитен резонанс, който сподели скъсване. Имам потребност от време за възобновяване, вследствие на което ще бъда отвън игра за интервал от три седмици. Това значи, че трябваше да се откажа от присъединяване на шампионатите в Маями и Чарлстън, както и на Billie Jean king Cup“ – написа Халеп.

„Макар новината да е доста разочароваща, мощното начало на сезона ме кара да се усещам уверена и съм пределно стимулирана да дам всичко от себе си по време на сезона на клей. Благодаря ви за поддръжката, която ми оказвате както в положителните, по този начин и в неприятните моменти“ – добави шампионката на Уимбълдън за 2019 година

Това е вторият следващ сезон, в който Халеп се отдръпва поради травма от шампионата във Флорида. Миналата година румънката бе принудена да прекрати присъединяване си поради контузия в дясното рамо, която я тормозеше в продължение на няколко месеца.

Халеп стартира доста добре сезон 2022, като завоюва купата на WTA 250 шампионата в Мелбърн през януари, след което игра на осминафинал на Australian Open, както и на полуфинал в Дубай. В Индиън Уелс родената в Констанца тенисистка победи Екатерина Александрова, Кори Гоф, Сорана Кърстя и Петра Мартич по пътя към полуфинала, където загуби от бъдещата шампионка Ига Швьонтек. Това разреши на Халеп да се изкачи със седем позиции в ранглистата и от тази седмица тя заема №19 в подреждането.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР