Точно година след побоя над него, журналистът Слави Ангелов беше

...
Точно година след побоя над него, журналистът Слави Ангелов беше
Коментари Харесай

Журналистът Слави Ангелов даде показания за побоя над него

Точно година след побоя над него, журналистът Слави Ангелов беше разпитан от съда. Подсъдими за физически причинители са Бисер Митрев и братята - близнаци Георги и Никола Асенови.

Пред съда Слави Ангелов описа какво помни от вечерта на 17 март предходната година. Малко преди 21.00 ч. вървял към дома си. Видял против себе си млад мъж със спортно телосложение и маска на лицето.

" В момента, в който се разминавахме с него, той внезапно се обърна към мен, удари ме в лицето. Последният миг съумях да видя единствено, че тази маска, която си е поставил, беше бяла маска на черепи ", описа Ангелов.

След удара в лицето Ангелов губи схващане. Не помни нищо от ударите с железни тръби по цялото си тяло. Спасен е от инцидентно преминаващи хора.

" Аз когато се разсъниха, се задушавах от кръвта, която течеше отвред. От веждата ми, която беше сцепена от ударите. Имах разкъсвания в устата доста от ударите в зъбите. Носът ми беше строшен ", добави основният редактор на вестник " 168 часа ".

Възстановяването лишава доста време. Повече от три месеца Слави не излиза от вкъщи си поради тежките контузии. Пред съда журналистът описа, че през годините е получавал доста закани, само че тъкмо тогава не е заплашван, нито е получавал сигнали за допустима разпра с него. Прокурорът, съдът и юристът на подсъдимите братя Асенови попитаха дали е разгласил материали за хазартния спор сред Васил Божков и братя Найденови.

" Обяснявам си го евентуално с някакви разкрития, които има прокуратурата в това следствие по отношение на тези спорове. Когато бяха публикувани аудиозаписите от техните диалози, те бяха оповестени във вестник " 168 часа " със съответните уточнения за този скандал. И сащо по този начин аз имах един коментар в този интервал. В който си припомням, че бях написал, че това е история, в която няма добра страна. И макар, че наподобява като търговско-частен спор, в този спор прозират по-големи проблеми, на които е редно страната да обърне внимание ", сподели още Слави Ангелов.

По делото са подсъдими единствено уличените като физически причинители на побоя над Слави Ангелов. Няма доказателства нито за претекста, нито за поръчителството на нападението. Разпитите не престават на 1-ви април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР