Точно една седмица ни дели от началото на Уимбълдън, а

...
Точно една седмица ни дели от началото на Уимбълдън, а
Коментари Харесай

Поставените на Уимбълдън: Григор е 18-ти; Надал срещу Джокович най-рано на финала

Точно една седмица ни дели от началото на Уимбълдън, а през днешния ден станаха известни поставените състезатели за шампионата. В предишното това беше един извънредно комплициран и противоречив развой, тъй като уредниците използваха специфична формула, с цел да дефинират кои играчи да заемат челните 32 позиции. Тя се състоеше от композиция сред точките за ранглистата на играчите, както и резултатите им през последните две години в конкуренциите на трева. Така се стигаше до голям брой разбърквания, а множеството тенисисти недоволстваха от въпросната система, което докара до формалното унищожаване на този тип логаритъм.

По този метод уредниците към този момент работят идентично по отношение на останалите шампионати от Големия шлем, вземайки поради само класирането на участниците в подрежданията на ATP и WTA. Всичко това означаваше, че Григор Димитров ще бъде подложен под номер 18 на идната " мейджър " конкуренция и ще има опцията да играе против по-нискоранкирани противници в откриващите си две срещи. Впоследствие българинът би могъл да срещне конкурент с класиране сред 9-то и 16-то място, а на осминафиналите не съществуват гаранции за него и там е допустимо да се сблъска даже с най-високопоставения участник.

Топ подложен ще бъде международният номер три Новак Джокович. Сърбинът ще се възползва от събитието, че Даниил Медведев няма да бъде позволен до присъединяване, до момента в който Александър Зверев към момента се възвръща от травмата си в региона на глезена. Втори в схемта пък ще бъде Рафал Надал, който се завръща в надпреварата след тригодишно неявяване. От тази класификация ни излиза наяве, че този път Надал и Джокович биха могли да се срещнат най-рано на финала, тъй че ще избегнем сюжета от Ролан Гарос, при който ги видяхме в директен дуел във етапа на финалната осмица.

Ето и цялостен лист с поставените на тазгодишния Уимбълдън:

Wimbledon`s projected seeding (men`s singles)
— Mario Boccardi (@marioboc17)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР