Точно една година след ребрандирането си А1 е разпознаваема за

...
Точно една година след ребрандирането си А1 е разпознаваема за
Коментари Харесай

А1 година по-късно: Пълна разпознаваемост на бранда, нови услуги и стабилни приходи

Точно една година след ребрандирането си А1 е разпознаваема за всички българи. Компанията реализира една от най-динамичните трансформации на пазара у нас, като сега 97% от хората разпознават марката А1.
Нови артикули и услуги
За първата година от наличието си у нас А1 съумя да разшири портфолиото си с редица нови артикули и услуги, доста от които непознати за пазара до този миг. Компанията показа лична марка смарт телефон A1 Smart N9 , който изпъкна с премиум дизайн и отлични характерности на налична цена.
Телекомът добави MAX Sport 3 и MAX Sport 4 към към този момент съществуващите си спортни канали . Тяхното наличие завоюва почитателите с прибавянето на топ спортни артикули като УЕФА Шампионска лига, испанската Ла Лига, италианската Серия А, Копа Либертадорес, Мейджър лийг, волейболната Лига на нациите и още редица други спортове и шампионати.
А1 показа и лична музикална платформа А1 Xplore Music , създадена особено за клиентите на А1. Тя сплотява международната, българска и балканска музика в цялото ѝ многообразие, като включва над 30 милиона песни и особено основани плейлисти със международни и български шлагери. А1 ускори и своето наличие в обществените мрежи със основаването на собствен корпоративен Instagram профил A1.Bulgaria .
А1 стана първият телеком в България, който предлага лични финансови услуги . Това стана факт със старта на цифровия портфейл за мобилни разплащания A1 Wallet и с този на А1 Кредитна карта, която предлага преференциални условия за клиентите на компанията. Телекомът вкара и застраховката Моят телефон, която дава повече сигурност и улеснение на потребителите.
А1 пое и ангажимент да развива електронните спортове у нас със основаването на лична гейминг лига. Финалите на първото издание на A1 Gaming League завършиха неотдавна при голям интерес, излъчвайки своите дебютни първенци, които си поделиха награден фонд от 50 000 лв..
А1 продължава да работи за дигитализацията на българския бизнес с развиването на своите цифрови услуги. В началото на май тази година компанията стана първият и единствен телеком в България със лична хиперскалируема платформа, която предлага цялостно портфолио от облачни услуги от вида инфраструктура като услуга (IaaS).
Инвеститор в обществото
А1 създаде първото по рода си приложение с идея – А1 SmartAD , което подарява по 1 лев на деца в потребност за всяко свое евакуиране. Приложението е изцяло гратис за клиентите на А1 и им разрешава да получават спомагателен интернет трафик от 3000 MB в подмяна на гледането на стеснен брой рекламно наличие.
Компанията продължи да поддържа развиването на българските ски и лека атлетика. С поддръжката на А1 Българската федерация по ски изпрати един от най-успешните си сезони с рекордни класирания на Алберт Попов. Успешно се организира и следващото издание на самодейността, ориентирана към деца – „ Научи се да караш ски ”. В партньорство с Българската федерация по лека атлетика А1 продължава да оказва помощ на най-перспективните деца и младежи с програмата „ А1 Атлетика за младежи ”.
През март 2019 година А1 се обвърза и с един от най-старите и сполучливи баскетболни клубове у нас, който към този момент се състезава под името „ A1 Академик ” в следствие от поддръжката, която компанията оказва на тима. Проектът е част е част от тактиката на А1 да подкрепя развиването на българския спорт и още веднъж има за цел да способства за развиването на младите български спортисти.
Стабилен растеж
Позитивната наклонност в резултатите на А1 от последните три години освен се резервира, само че и форсира темпото си на растеж. Компанията отбелязва сериозен растеж на облагата си и всички съществени финансови индикатори и през първото тримесечие на 2019 година по отношение на същия интервал на 2018 година Печалбата преди налози, такси, лихви и обезценка (EBITDA) на компанията се покачва с 17,7% до 42,8 млн. евро, а приходите се усилват с 3,9% до 111,1 млн. евро.
Признание
За своята сполучлива промяна А1 получи 27 награди от едни от най-престижните състезания в страната. Александър Димитров, ръководител на управителния съвет и основен изпълнителен шеф на А1, бе определен за „ Мениджър на годината 2018 ” в най-престижния конкурс за мениджърски достижения в България. Впоследствие той бе почетен и с наградата „ Мистър Икономика 2018 ” в най-престижната категория на състезанието „ Мистър и Мисис Икономика ”.
А1 бе оповестена за №1 в бранша на телекомуникациите от класацията Superbrands, а услугите А1 Wallet и A1 Smart Home победиха в своите категории в конкуренцията „ Продукт на годината ”.
Успешното ребрандиране сложи самобитен връх и на неотдавна провелия се конкурс на Българското сдружение за връзки с обществеността, където А1 получи 8 награди за акции, свързани с трансформацията на компанията. Комуникационните старания по ребрандирането на А1 бяха отличени и от влиятелните BAPRA Bright Awards 2019.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР