Точно две седмици остават до изборите две в едно. Избираме

...
Точно две седмици остават до изборите две в едно. Избираме
Коментари Харесай

До Брюксел и после назад: Какви са обещанията на кандидатите за евродепутати

Точно две седмици остават до изборите две в едно. Избираме кой ще ни ръководи в България, и кой ще ни съставлява в Европа. Журналистът Нели Тодорова ревизира какви са обещанията на претендентите за Европарламента, които съгласно социологията имат шансове да отидат в Европа и да съставляват България.

Страната ни ще изпрати 17 представители в сърцето на Европа и огромният въпрос е могат ли те в действителност да повлияят на решенията, които се взимат в Брюксел.

От години се приказва за зелената договорка на Европа, зеления преход и смяната на стопанските системи, тъй че да вредим по-малко на природата. Зад зелените решения стоят промени, които оказват доста сериозен резултат на всеки един от нас.

Първо - докога ще можем да си позволим да употребяваме ток, създаден от въглища? Страната ни е поела ангажимент да понижи доста нездравословните излъчвания до 2030 година и хората, работещи в ТЕЦ-овете в Старозагорско, Кюстендилско и Пернишко, евентуално ще останат без работа. Срещу това страната ни би трябвало да получи над два милиарда лв.. А съкратени служащи към този момент има.

Като част от зелената договорка се чака и съществено повишаване на горивата. Според сметките на представителите на другите политически обединения този скок може да е от 40 стотинки до съвсем 2 лв..

Въвеждат се и ограничавания за земеделците - избран % от земите да остават неизползвани, както и да се сменят културите, които се отглеждат.

И въпреки, че задачата на зелената договорка е да оставим природата за децата си, става известно, че всички имат проекти тя да се предоговори, тъй като резултатите за България са прекомерно съществени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР