Точно две седмици остават до 29 ноември, когато ще е

...
Точно две седмици остават до 29 ноември, когато ще е
Коментари Харесай

8 ценни съвета как да напазарувате най-изгодно на Черния петък

Точно две седмици остават до 29 ноември, когато ще е следващият Черен петък. В такива дни българите, а и множеството хора по света, пръскат луди пари, без да се замислят.

Проучване демонстрира, че харчим приблизително по 500 лв. за неща, които най-често използваме и са част от всекидневието ни - облекла и електроника.

Разбира се, най-голямо е извършването на покупки в комерсиалните центрове и онлайн магазините, където пониженията са от порядъка на 40 до 60%. Дотук всичко добре, само че имайте едно на разум!

Идат "черен петък " и "кибер понеделник ", а хакерите залагат куп клопки

Много от предлаганите артикули, изключително в интернет, са ментета и действителната им цена изобщо не е такава. Много от уеб страниците се възползват от момента и прочувственото положение на хората, като основават нервност и пускат подвеждащи лъжливи реклами.

Трябва да сте изключително деликатни, в случай че в магазина ви предложат “стоков кредит”, изключително в случай че около него има още нещо – да вземем за пример застраховка. Обикновено в магазина се предлага подобен заем с 0% (нула) рента. Тъй като в сходни случаи облагата за кредитодателя е с доста невисок размер, е допустимо да ви предложат услуги против спомагателни такси, като застраховки и така нататък

Потребителят не е задължен да одобри, само че в случай че приемете заема и решите да го погасите авансово, компаниите за бързи заеми нямат право да събират спомагателни такси, като се изключи договорите, в които е закрепен лихвеният %. Може да се планува такса до 1% от размера на заема.

Трябва да се внимава със стоките на заем, тъй като най-после потребителят може да се окаже в ръцете на колекторските компании. След това стартира техният тормоз при закъснение или неплащане.

Препоръчваме ви 8 значими стъпки и студен разум при Черния петък:

1. Пазарувайте от онлайн магазин, който познавате или сте проучили. В адреса на линка би трябвало да има S (https), както и катинарче, което е знак за сигурност. Ако се окаже, че сте пазарували от неточен търговец, оспорете заплащането пред банката. По-добре е да го извършите документално, с цел да получите и формален отговор. Имайте поради, че за тази процедура банката може да начисли такса.

2. Не купувайте импулсивно. Решете какво ви е належащо или желаете, складирайте го във виртуалната си пазарска кошница и изчакайте деня с пониженията. Всъщност, в действителност ли бихте взели нещо, което не ви би трябвало, единствено тъй като написа “70% намаление”?

Ето по какъв начин ни мамят безочливо с цените на "Черен петък "

3. Щом набележите мечтаните артикули, обиколете магазините или проверете в съответните уеб сайтове и вижте цените им преди пониженията. Сметнете дали оповестеното понижение е равно на обещания %. В множеството случаи това не подхожда.

4. Имате 14 дни интервал за размисъл, в който може да върнете продукта си, платен онлайн. Това важи и в случай че сте го купили на Черния петък. След като върнете покупката, търговецът е задължен да ви възвърне заплатената сума в границите на други 14 дни.

5. Ако тв приемникът или хладилникът, купени на Черния петък, се повредят, имате право да поискате от продавача да ги ремонтира. Гаранцията на всяка стока, купена от търговец в Европейски Съюз, е до 2 години. Ако продуктът се скапе, би трябвало да се обърнете точно към продавача, който е длъжен да ви спомага и да го приведе в сходство с контракта за продажба в границите на 30 дни.

6. Проверете за скрити такси – да вземем за пример за валутен превод, за доставка, за пакетиране.

7. Уверете се, че стоките са безвредни – и това важи освен за материала, от който са направени детските играчки, само че и за вашите облекла или купата за храна на кучето, в случай че щете.

8. Прочетете общите условия – значимо е да сте наясно със периода за доставка (обикновено поради Черния петък той е по-дълъг от нормалното), както и за изискванията за връщане на продукта, в случай че не ви хареса или си измененията решението.

И, по този начин - имате две седмици, в които да извършите лист на нужните покупки, да сравните цените, да си изберете уеб страниците, от които ще пазарувате онлайн. И не на последно място, да предвидите избран бюджет, с цел да не надхвърлите неведнъж средствата, с които разполагате и след това да се постанова да попълвате кредитните си карти до Нова година, когато също ще имате огромни разноски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР