Точно две години, след като за последно стартът на рали

...
Точно две години, след като за последно стартът на рали
Коментари Харесай

След година пауза най-голямото българско рали се връща във Варна

Точно две години, откакто за последно стартът на рали България беше даден пред Варненската катедрала, най-голямото и авторитетно автомобилно съревнование още веднъж се връща в морската столица.

Състезанието е първи кръг от шампионата на България в рали-дисциплината и е кръг от Рали Трофеят на ФИА за Балканите. От старта до финала на екипажите предстоят 16 скоростни теста (общо 155.40 км), а на финала в неделя към 15:00 часа, оживелите във втория ден ще са навъртели отдалеченост от общо 629.63 км, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-интересната и по-важна за крайното класиране половина от ралито е на територията на Шуменската област, като 8 от скоростните стадии на рали България в действителност са правите на рали " Стари столици ".

С церемониалния старт на ралито през днешния ден вечерта ще стартира отброяването на шестата десетка в историята, а тя наподобява към този момент добре стартирана.

Списъкът с обявилитр своето присъединяване екипажи е обещаващо мощен, само че този път против трикратния първенец на България Мирослав Ангелов (Шкода Фабия R5 Eво), който е водач на колоната с номер 1, се изправя половин дузина машини от същата и идната еволюция на тези коли. Две от тях - Ситроен С3 Рали 2 (Кристиан Долофан, Румъния) и два турски Хюндай i20 NG R5 (Еркан Гюрал и Мустафа Чакал) за първи път ще се показват пред българска аудитория.

Списъкът на расовите коли щеше да е с един повече, само че заради следствията от прекарания коронавирус вирус, румънският водач Дан Гъртофан, както и неговият наследник Андрей, са отказали присъединяване си в България. От предварителните поръчки, отново заради прекараната болест, от българските екипажи отпадна Дилян Станков (Булсим, Пежо 208 R2), който през вчерашния ден беше последван от двамата варненски водачи на Флат-аут Стефан Либертинов (ФИАТ Уно) и Ценко Георгиев (Ситроен Саксо), аргументите за чиито отсъствия са чисто механически.

Така описът със поръчките понижа на 30 автомобила, само че даже и в този си вид (4 непознати народи и 7 екипажа) това е една от най-хубавите бройки, които рали България записва от 2013 година насам.

Разбира се конспирация могат да основат и колите, които към този момент не са в първа младост, Мицубиши и Субару в техните серийни модификации. Лидер на тази група е сливенският водач Георги Василев (Мицубиши Лансър Ево 9), допълван от " лансърите " на шуменеца Мартин Сурилов и на румънеца Бугра Кан Килич.

Но не по-малко завладяваща е групата от 11 коли в категорията RC4, водена от третия в националното състезание за 2020 година Денис Станчовски (Престиж, Пежо 208 R2), с каквито коли са още Антон Титов (Мегапорт), последната версия на този модел - " 208 R4 " за Дани Попов (Пещера), както и най-бързата дама в Европа през последните три години Екатерина Стратиева.

Националната конкуренция продължава с някогашния първенец в категорията на колите с един предавателен мост Христо Атанасов (Ситроен С2 R2 Макс) и с заменилия дълголетния си сътрудник в екипа Наско Цонев добричлия Николай Кортелов (Ситроен С2).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР