Точно два дни преди да сдаде поста министърът на регионалното

...
Точно два дни преди да сдаде поста министърът на регионалното
Коментари Харесай

На изпроводяк министър Комитова извади Николай Цонев от ВиК холдинга

Точно два дни преди да сдаде поста министърът на районното развиване Виолета Комитова е уволнила Николай Цонев от ВиК холдинга. Промяната в надзорния съвет е вписана едвам през вчерашния ден, сочи информация в Търговския указател.

На 10-ти декември Виолета Комитова освобождава ексвоенния министър Цонев като член на надзорния съвет на " Български ВиК холдинг " ЕАД. На негово място е назначен 75-годишният инж. Атанас Паскалев. Той е шеф на няколко профилирани компании „ Аквапартньор “ ЕООД, „ Павод “ ООД, „ Ем Ес Би “ ООД. Участва в управата на съдружие „ Българска асоциация по водите “ и „ Българска асоциация за безископни технологии “.  До 2016 година Паскалев е бил едноличен притежател на „ Институт за проучване на води и утайки “, след което трансферира дяловете си на Мирослава Ганчева.

 



 

Безспорно министърът на защитата в кабинета „ Станишев “ - Николай Цонев, както внезапно се озова в управата на „ Български ВиК холдинг “, по този начин ненадейно се оказа зад борда му. Назначението му е от началото на юли месец. Промяната и в управителния, и в надзорния съвет на основаното предходната година държавно сдружение стана по решение на районния длъжностен министър, само че не бе публично оповестена. Смяната на цялото управление стана тихомълком в прорез със поръчката, отправена от служебното държавно управление и президента Румен Радев за гласност. Липсваха и претекстове.

Часове откакто завърши тогава процедурата по регистриране на цялото ново управление, Софийският градски съд излезе с определение, че стопира регистърното произвеждане по регистриране на промени в партидата на " Български ВиК Холдинг ". Причината - искова молба от дотогавашния ръководител на УС Иван Иванов към съда да прогласи незначителност на взетите решения за смени както в двата съвета. След няколко дни смяната бе доказана.

Смяната на Цонев с Паскалев не е протестирана. 

 



 

 



 

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР