Точно 70 г. от провеждането на първия конкурс за красота

...
Точно 70 г. от провеждането на първия конкурс за красота
Коментари Харесай

Истории зад датата: През 1951 г. е първият конкурс за красота „Мис Свят“

Точно 70 година от провеждането на първия конкурс за хубост „ Мис Свят “, основан през 1951 година от британеца Ерик Морли, а в следствие събитието става годишно. Годините на поява илюстрират излизането от депресията и рецесията, обхванала земното кълбо след Втората международна война.

Eдин от участниците във военните дейности, капитан в Кралската войска, решил да сътвори събитие с позитивни страсти, което да събере публика от всички възрастови групи и да надгради британския фестивал, който се организира всяка година на метри от крайбрежията на Темза.

Друг фактор, който трансформирал образа на събитието било бурното нахлуване на бикините в дамската мода в средата на ХХ век, а първичната концепция била събитието да съставлява дефиле на красиви девойки в долни дрехи с името " Дамски бикини " конкурс.

Създателят Морли се видял в премеждие в организацията на огромното мероприятие – изпратил десетки писма до другите страни, само че бил почетен от едвам 6 задгранични участнички на фона на 24 представителки на Англия. Короната в първия влиятелен конкурс била поставена на главата на шведката Керстин " Кики " Хакансон.

Пожарът в " Нотр Дам "

Отбелязваме 2 години от пожара в катедралата " Нотр Дам " в Париж, който избухна на 15 април 2019 година и докара до сриването на покрива и кулата стрела на готическата забележителност, макар че главните камбанарии и външните стени, както религиозните реликви и скъпи творби на изкуството, бяха избавени от пожарникарите.

Снимка: bTV

Бяха нужни 500 огнеборци и 15 часа, с цел да се потушат големите пламъци. Кадрите с горящата " Парижка Света Богородица " обиколиха земното кълбо за секунди и провокираха небивала вълна от дарения за реконструкцията на знаковата постройка.

Френски предприемачи и техните империи Пино и Арно се надцакваха с обещания за финансови инжекции от 100 и 200 млн. евро, само че половин година по-късно се оказа, че 350 хиляди донори са събрали малко над 100 млн. евро.

Сега огромните въпросителни към възобновяване са свързани с това дали ще са резервира достоверния образ, или ще се позволен модерни детайли, както и дали проектите на Макрон за поправки в границите на 5 година ще съумеят да върнат първичния искра на катедралата, посещавана в предишното сред 12 -13 млн. души годишно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР