Точно 610 атлети от 18 държави ще вземат участие в

...
Точно 610 атлети от 18 държави ще вземат участие в
Коментари Харесай

610 атлети идват в Стара Загора за Балканиадата

Точно 610 спортисти от 18 страни ще вземат присъединяване в Балканиадата в Стара Загора (20-21 юли). Това разгласи през днешния ден по време на формалната конференция извършена в общината Добромир Карамаринов, президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ).

" Искам да благодаря на клуба по лека атлетика " Берое " и община Стара Загора за положителното съдействие при организирането и на тази най-мащабна атлетическа демонстрация в България и на Балканите за годината, съобщи Карамаринов. - Без тази поддръжка Балканиадата през 2013-а, Европейския екипен шампионат през 2015-а, и Атлетическата церемония през 2017-а нямаше по какъв начин да се случат в Стара Загора. Радвам се, че Стара Загора стана обичана атлетическа дестинация на всички страни от Балканите. Очаквам доста мощно съревнование, тъй като то е последното на което могат да се покрият нормативи за Евро 2018 в Берлин. Балканиадата ще е и едно от най-силните надпревари и за по-младите спортисти, тъй като не всякога могат да мерят сили с елита от 18 страни и то пред цялостни трибуни. Очакванията са ми за чудесна атмосфера, мощно съревнование и още веднъж през идващите години и балканската и европейската атлетика да бъдем тук в Стара Загора ". Карамаринов си пожела и представителите на Балканите в тима на Европа за Континенталната купа през септември да са повече.

" Стара Загора за следващ път потвърди, че е един състезателен град. Благодаря на господин Карамаринов, че избраха нашия град за хазаин на тази Балканиада. Това е третото съревнование от този сан, което одобряваме след 1985 и 2013-а. Тези два дни ще станат един огромен празник за нашия град. Общо над 1000 състезатели, съдии, доброволци са тук в Стара Загора за Балканиадата. Постарали сме се всички условия по организацията на това огромно съревнование да бъдат покрити. Заради топлото време огромна част от стартовете ще са на осветяване, с цел да могат състезателите и феновете да имат по-голям комфорт. Радваме се, че всички водещи състезатели на България без контузената Ивет Лалова ще са тук и ще вземат участие ", съобщи пред медиите Красимира Чахова, зам.кмет на Стара Загора.

Президентът на СКЛА " Берое " Иван Колев благодари за поддръжката на община Стара Загора и АБАФ, че са приели кандидатурата на града за хазаин на Балканиадата.

" Още през 2015-а година след европейския екипен шампионат бяхме наречени Атлетическата столица на България. От тогава се задължихме да държим това високо равнище при организацията на надпревари. Още повече, че тази година нашият клуб навършва 60 години. С разрастването на АБАФ и отговорността пред нас като хазаин стана по-голяма. Радвам се, че елитът ни в атлетиката е тук и поканвам всички другари на атлетиката от цяла България да дойдат и да поддържат националите ни през двата дни на Балканиадата, показа още Иван Колев.

Легендарната ни атлетка в скока на височина от близкото минало и сегашен член на УС на СКЛА " Берое " Емилия Драгиева разкри, че входът за всички фенове и в двата дни ще е безвъзмезден, и всички са добре пристигнали.

" Благодаря на всички хора свързани с организацията и персонално на госпожа Чахова, която поддържа с екипа си този огромен празник на леката атлетика. Щастлива съм, че нашият прелестен стадион ще одобри Балканиадата по лека атлетика. Желая на състезателите да завършат здрави и да си създадат тук персонални достижения ", съобщи Емилия Драгиева. Официалното разкриване на Балканиадата ще е в петък от 18,00 ч.

" Ще приказвам от името на целия народен отбор. Всяко едно домакинство е извънредно мотивиращо за нас. Стартирайки на стадион в България всеки един от националния отбор се стреми да даде най-хубавото от себе си и да покаже извънредно мощни резултати. През 2015-а тук в Стара Загора показахме, че когато вървим като тим може да създадем хубави неща. Тази последна инспекция преди Евро 2018 е добре пристигнала за нас. Лично в тройния скок се веселя, че в Стара Загора ще скачам при доста мощна конкуренция, а това е извънредно значимо за мен. Призовавам всички да дойдат на стадиона и да поддържат тима ни, тъй като го заслужаваме. Силно се надявам да стане едно доста хубаво съревнование ", съобщи пред медиите Габриела Петрова. Тя ще скача в тройния скок в конкуренцията на Параскеви Папахристу (Гърция), бронзова медалистка в зала от Световното в Портланд 2016-а и трета Европейското навън в Амстердам за същата година. Другата мощна състезателка в тази дисциплинираност е Хана Миненко (Изр), международна сребърна медалистка от Пекин 2015 година Да поддържа спортистите ни на Балканиадата в събота ще пристигна и международната шампионка до 20 г в тройния скок от Тампере 2018 Александра Начева. Гост на надпреварите в събота ще е и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Красимира Чахова подари по време на конференцията на Габриела Петрова книгата " Шампионите описват " отдадена на най-известните спортисти на Стара Загора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР