Точно 55 години след свалянето от конвейера на модела DB5

...
Точно 55 години след свалянето от конвейера на модела DB5
Коментари Харесай

Aston Martin започна да произвежда най-известната кола на Джеймс Бонд

Точно 55 години след свалянето от конвейера на модела DB5 компанията Aston Martin възобновява неговото произвеждане. Ще бъдат направени 25 коли от серията Job 1 DB5 Goldfinger, които ще съставляват тъкмо копие на най-известния автомобил от филмите за Джймс Бонд. Той се появи в снимания през 1964 година „ Голдфингър “.
За цялостна достоверност за основаването на машините ще оказва помощ кинокомпанията EON Productions, която държи правата на компаниите за английския разузнавач. Със самото сглобяване на колите ще се занимава подразделението Heritage, основано в завода в Нюпорт – там, където е основан и истинският DB5. Това е най-големият и най-технологичен реставрационен център на Aston Martin в света, като той е основан за такива планове. За всяка машина експертите от Heritage Division ще отделят по 4500 часа, което оказва въздействие и на цената – 2,75 млн. паунда без налозите.


Съвременният DB5 ще бъде построен на шаси от специфична стомана, като ще се употребяват истинските чертежи от преди 60 години. Каросерията ще е от алуминий, а под капака ще се слага атмосферен мотор с размер 4,0 литра. Той е оборудван с 3 карбуратора и маслен нагревател, като развива 294 к.с. Тягата се предава на задните колела с 5-степенна механична скоростна кутия ZF и машинален диференциал с нараснало търкане.
Като всеки шпионски коли, новият DB5 ще получи и редица сходни системи. Ще има въртящи се регистрационни номера, бутафорна картечница, радар, бронирана задница и устройство за изпускане на отбор. Всичко това е създадено от английския специалист по специфични резултати Крис Корбулд.


Оригиналният Aston Martin DB5 с дизайн на Carrozzeria Touring Superleggera се създава от 1963 до 1965 година Общият тираж на модела е 1019 бройки. При него 4,0-литров мотор развива 286 к.с. и 390 Нм, които разрешават ускоряване от 0 до 100 км/ч за 8 секунди. Максималната скорост е 233 км/ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР