Точно 3,29 часа (българско време) лидерите на Северна и Южна

...
Точно 3,29 часа (българско време) лидерите на Северна и Южна
Коментари Харесай

Историческа среща: Двете Кореи се видяха и се прегърнаха!

Точно 3,29 часа (българско време) водачите на Северна и Южна Корея - Ким Чен-ун и Мун Дже-ин се ръкуваха на границата. След това хванати за ръце я минаха алегорично.


Ким Чен-ун е първият севернокорейски водач от Корейската война през 1953-та година, който стъпи на южнокорейска територията.
Присъстващите на този исторически момент две делегации избухнаха в ръкопляскания. Това стана в демилитаризираната зона сред двете страни.
Двамата водачи бяха приветствани от почетен часовой, облечен в обичайни носии.
В севернокорейската делегация е включена сестрата на Ким - Ким Йо-чен, която през февруари беше на церемонията по откриването на Зимната олимпиада в Пьончан.
Първите диалози започнаха, откакто севернокорейският водач се подписа в книга за посетители и взе участие в протоколни фотоси. По-късно двамата с Мун Дже-ин ще засадят специфичен бор.
Заради срещата на върха животът в цяла Южна Корея замря, с цел да може хората да гледат историческата среща, показва Ройтерс.
В столицата Сеул пред постройката на кметството е подложен голям ефирен екран, а целият площад начело е декориран с цветя във формата на Корейския полуостров. Учебните занятия в учебните заведения ще бъдат анулирани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР