Точно 206 американски военни провеждат учения в България със съответната

...
Точно 206 американски военни провеждат учения в България със съответната
Коментари Харесай

206 американски военни провеждат учения в България 

Точно 206 американски военни организират учения в България със съответната техника и въоръжение към средата на януари, съобщи министърът на защитата Стефан Янев по време на парламентарния надзор. 

Отговорът на Янев пристигна след питане от депутата Елена Гунчева от „ Възраждане ”.

„ И сега продължава този вид учения. Защото сега българските и американските въоръжени сили организират подобен вид обучение – от началото на януари, което ще продължи до месец юни ”, посочи той.

Той посочи, че съгласно съглашението за съдействие в региона на защитата сред България и Съединени американски щати от май 2006 година в страната могат да участват не повече от 2500 цивилни и униформени американски военнослужещи. 

Янев съобщи, че тази бройка даже не е приближава до общо на годишна база, с всички ротации за другите учения.

Числеността на американските военни в България идва на фона на желанията на НАТО да изпрати още военни и техника в страната ни поради спора сред Украйна и Русия.  

Янев бе безапелационен, че базите, които те употребяват, са български, а не американски или на НАТО. 

По думите му Съединени американски щати са вложили пари в създаване на инфраструктура в базите, в това число в здания, обходни пътища, мишенни полета и така нататък Американските военни заплащат токът и водата на постройките, които употребяват.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР