Точно 100 участника застанаха на старта на шестото поредно издание

...
Точно 100 участника застанаха на старта на шестото поредно издание
Коментари Харесай

Грандиозен финал на Българските Даунхил Серии

Точно 100 участника застанаха на старта на шестото следващо издание на рисковата вело конкуренция Home Mountain Bike Cup, която тази година бе и 5-ти заключителен кръг от Българските Даунхил Серии за 2018.

Много страсти и адреналин през целия уикенд предложи трасето от Бай Кръстьо до Драгалевци за всички участници в надпреварата и стотиците феновете на скоростните им спукания. За първи път в историята на надпреварата, участниците караха в сходни условия – доста изсъхнало, прашно и извънредно бързо трасе, което бе непредсказуемо до последния миг.

Най-бърз на финалите бе Стивиан Гатев, който съумя да се спусне по близо 2 км трасе и да спре часовника на 2:17.56. Основният съперник на Гатев, Росен Ковачев остана на второ място единствено на 19 стотни разлика. Трети при мъжете хайлайф се класира Стиван Стефанов.

Най-голяма бе конкуренцията при юношите, които бяха разграничени на 15-16 и 17-18 годишни и бяха общо към 50 индивида. При по-малките най-хубав резултат съумя да реализира Михаил Георгиев с време 2:39.52, следван от Мартин Каръпски и Петър Дичев.

При по-големите сред 17-18 годишни най-хубаво време съумя да реализира Румен Белезирев, следван от Асен Хавов и Иван Кобуров. В категория хардтейл (колела без задно окачване) най-бърз бе Николай Георгиев, следван от Стефан Николов и Радослав Съйков.

В категорията на дамите, конкуренцията също бе доста оспорвана и решаваща за крайното класиране в сериите за 2018, защото двете съществени претендентки за купата бяха с еднакъв брой точки. Първа на Витоша стана Виктория Гочева, следвана единствено на 10 секунди от Изабела Янкова, която финишира със спукана гума.

Тазгодишното издание на Българските Даунхил Серии включваше общо 5 старта в Петрич, Пампорово, Чепеларе, Ботевград и Витоша, а уредниците на шампионата издават, че за идващия сезон подвигат равнището още, като с изключение на в Българския държавен и в Международния календар, един от стартовете ще бъде кръг и от влиятелния iXS Downhill Cup.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР