Toblerone ще премахне планинския връх Матерхорн от опаковката си, когато

...
Toblerone ще премахне планинския връх Матерхорн от опаковката си, когато
Коментари Харесай

Toblerone ще премахне планинския връх Матерхорн от опаковката си

Toblerone ще отстрани планинския връх Матерхорн от опаковката си, когато част от производството на шоколада бъде преместено от Швейцария в Словакия, оповестява BBC.

Изображението с форма на пирамида, която отразява алпийския връх, ще претърпи смяна на етикета - изображението на планината с височина 4478 м (14 692 фута) ще бъде сменено от по-общ връх.

Според швейцарски правилник от 2017 година, националните знаци не могат да се употребяват за разпространение на млечни артикули, които не са създадени извънредно в Швейцария.

В изказване до BBC Mondelez сподели, че реалокира част от производството отвън страната, с цел да „ отговори на нарасналото търсене в международен мащаб и да развие марката Toblerone за в бъдеще “.

Mondelez съобщи, че новата му опаковка ще включва " характерен нов шрифт и лого на Toblerone, които черпят в допълнение ентусиазъм от архивите на Toblerone и включването на подписа на нашия създател, Tobler ".

Toblerone, шоколадът с форма на планина, изработен от швейцарско мляко с мед и бадемова нуга, за първи път е пуснат в продажба през 1908 година в Берн, столицата на Швейцария.

Но едвам през 1970 година назъбеният контур на Матерхорн дебютира върху опаковката му, като Бернската мечка и орел се появяват преди този момент, съгласно уеб страницата на Toblerone.

Mondelez сподели, че Берн е " значима част от нашата история и ще продължи да бъде такава и в бъдеще ".

През 2016 година Toblerone провокира разногласия, като промени дизайна на шоколадовото блокче, с цел да разграничи отличителните триъгълни части в опит да понижи разноските.

След доста рецензии компанията се върна към истинската форма две години по-късно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР