Тоблерон ще премахне планинския връх Матерхорн от опаковките си, след

...
Тоблерон ще премахне планинския връх Матерхорн от опаковките си, след
Коментари Харесай

Швейцария премахва връх Матерхорн от опаковката на Тоблерон

" Тоблерон " ще отстрани планинския връх Матерхорн от опаковките си, откакто част от производството на шоколада беше преместено отвън Швейцария.

Пирамидалното блокче, чиято емблема е алпийския връх, ще претърпи смяна на етикета и ще включва подписа на създателя си, заяви производителят му.

Американската компания Mondelez съобщи, че изображението на планината с височина 4 478 м ще бъде сменено с по-неразпознаваем планински връх.

От 2017 година се ползват строги правила за " швейцарското " произвеждане.

Те гласят, че не е разрешено да се употребяват национални знаци за разпространение на артикули на млечна основа, които не са създадени извънредно в Швейцария. За други сурови хранителни артикули прагът е минимум 80%.

За първи път назъбеният контур на Матерхорн е употребен върху опаковката на шоколада през 1970 година

В изказване за Би Би Си Mondelez съобщи, че реалокира част от производството отвън страната, с цел да " отговори на нарасналото търсене в международен мащаб и да развие нашата марка " Тоблирон " за в бъдеще ".

Компанията съобщи, че новите опаковки ще включват " характерен нов шрифт и лого на Toblerone, които черпят ентусиазъм от архивите на компанията и включват подписа на нашия създател Тоблер ".

" Тоблерон ", шоколадът с форма на планина, изработен от швейцарско мляко с мед и бадемова нуга, е пуснат в продажба за първи път през 1908 година в Берн, столицата на Швейцария.

Но едвам през 1970 година на опаковката се появява назъбеният контур на Матерхорн, като преди този момент на нея са изобразени бернската мечка и орелът, се показва на уеб страницата на Toblerone./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР