Тобиас ДжоунсПри падащото население на страната това, от което Италия

...
Тобиас ДжоунсПри падащото население на страната това, от което Италия
Коментари Харесай

Увеличаването на раждаемостта в Италия се превърна в патриотична кауза за крайната десница. Но това е идея, която е обречена

Тобиас Джоунс

При падащото население на страната това, от което Италия в действителност се нуждае, е по-голяма имиграция, само че по какъв начин би могла Джорджия Мелони да глоби това?

Преди 50 години в Италия имаше един човек над 65 години за всяко дете на възраст до шест години. Точно преди Коледа националната статистическа работа на Италия Istat разкри, че съотношението към този момент е 5,6 към 1. Пирамидата на популацията е обърната, като 24% от италианското население към този момент е над 65 години.

С повишаването на смъртността всяка година, италианското население понижава с към 180 000 души годишно. Населението преди малко падна под 59 милиона и в случай че актуалните трендове продължат, евентуално до 2070 година то ще падне до 48 милиона.

Човек може ясно да види това застаряващо общество с просто око. В италианските градове има толкоз доста възрастни мъже, че феноменът umarell се е трансформирал в мем: това е гальовен термин за пенсионери, които с ръце на гъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР