Тоалетна в парка, която е на поне 60 години, мъчи

...
Тоалетна в парка, която е на поне 60 години, мъчи
Коментари Харесай

Тоалетна като бункер от войната дразни хората в Северен С...

Тоалетна в парка, която е на най-малко 60 години, мъчи живеещите към парк „ Рибница” в регион Северен. Става въпрос за вкопана в земята постройка, която не е употребена по предопределение от години. Пълна е с отпадъци, а от фасадата й са дърпани тухли.

Горната й плоча е напукана и върху нея са израснали три дървета. Прилича на бункер от войната. Според хората от близките здания - тя е доста рискова.



Георги Георгиев живее до парка от 1979 година. Той твърди, че вечерно време това забравено място става сборище на наркомани.

Местните зевзеци го назовават „ Тоалетната на демокрацията”. Стефан Папазов е роден в квартала преди 62 години. „ Помня я от дете – мръсна, неприятна, само че работеща. Откакто пристигна демокрацията стопираха да се грижат за нея. През деня наркомани в нея няма, само че какво е нощно време – не знам”, споделя той.



Кметът на регион „ Северен” Стоян Алексиев е издал от дълго време заповед за бутането на „ бункера”.

„ Нямаме средства обезпечени да създадем това и по тази причина съм писал до Голяма община. Целта е да се отстрани и да се направи нова. Ще сложим въпроса в новия бюджет за 2022 година. Ще желаеме средства и за побутване на къщата на ул. „ Панагюрище”, сподели Алексиев.



Според него има разновидности за план за надземна тоалетна. Много удачни са и тоалетните фургони с бани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР