То е в подкрепа на семейството на 21-годишния Петър Василев,

...
То е в подкрепа на семейството на 21-годишния Петър Василев,
Коментари Харесай

Бдение на майки от Търговище изпълни центъра на града

То е в поддръжка на фамилията на 21-годишния Петър Василев, умрял в катастрофа преди 12 дни на основния път София - Варна

Бдение на майки от Търговище извърши центъра на града - в поддръжка на фамилията на 21-годишния Петър Василев, умрял в катастрофа преди 12 дни на основния пътСофия – Варна край „ Момина чешма “.

Нито една майка не трябва да остава сама в скръбта си по дете, както сподели учителката на Петър Керанка Петкова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Участниците в бдението показаха желанието си войната на пътя да спре, с цел да няма повече почернени фамилии, с цел да няма безутешни майки, татковци, братя и сестри, другари.

С плакати „ Не на убийствата на пътя! ”, „ Не на агресорите ”, „ Непримирими сме с безумците ” търговищенци желаеха правдивост и бързи ограничения, гарантиращи безвредно пътешестване. Участъкът е един от проблематичните в района, това демонстрират и полицейските бюлетини.

Своя глас и с наличието си в поддръжка на фамилията дадоха кметът на Търговище Дарин Димитров и секретарят на общината Христалина Халачева.

„ Искам да си тръгнете отсам неспокойни, гневни, желая да разказвате къде сте били. Искам да проявявате непоносимост към безумците на пътя. Защото, когато седнеш в колата и станеш участник в придвижването, ти към този момент не отговаряш единствено за своя живот, а за живота на всички, с които се срещаш “, сподели Стела Антонова – майка от Търговище. Антонова попита: „ За къде бързаме, хора? Животът не е съревнование! “ и прикани за съревнование във възпитанието на положителни деца, в бизнеса, в спортната зала и в учебно заведение. „ Състезавайте се да дарявате за заболели хора и дечица! Това е мъжкото и джентълменското съревнование. Високата скорост нито натрупа престиж, нито натрупа имидж! “, бе безапелационна тя.

На места на площада бяха разположени маси на доброволци, със свещи, които присъстващите палеха, " с цел да му е ярко на душата на Петьо ". Стотици се включиха и в подписката с искане за бързи ограничения за обезопасяване на придвижването в сектора на “Момина чешма ”.

Свои думи за Петър Василев насочиха най-близките му хора – татко му, приятелката му Мирела, учители на младежа, „ Завинаги в сънищата “ изпя приятелят му Йоан Вълчанов. Изпълнителят Искрен Пецов, схванал за нещастието, също уважи паметта на Петър с ария, за чието осъществяване на получи овации и извърши очите на хората със сълзи.

Приятелите на момчето пуснаха в небето черни балони.

Припомняме ви, че Петър Василев почина в катастрофа. Той е лидер на едно от трите моторни транспортни средства, участници в пътния инцидент. Катастрофата е станала към 18:50 часа в местността „ Момина чешма “. Тогава дееспособен 45-годишен лидер от Търговище с „ Фолксваген Голф “ на прав сектор от пътя е подхванал изпреварване на попътно движещ се товарен автомобил „ Пежо Партнер “, ръководен от 52-годишен мъж от града. Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно придвижване, където е блъснал правомерно движещ се там в противоположна посока лек автомобил „ БМВ 328 “, благосъстоятелност и ръководен от 21-годишен мъж от града.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР