То бе атакувано в съда от коалиция “Продължаваме Промяната -

...
То бе атакувано в съда от коалиция “Продължаваме Промяната -
Коментари Харесай

Йорданова: Съдът ясно каза, че бюлетините от машинния и от хартиения вот трябва да се броят отделно

То бе атакувано в съда от коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България ". Самото решение на съда с инструкции към ЦИК ще бъде оповестено в понеделник, осведомиха от пресцентъра на " Демократична България ".

 

“ сътвори огромна заплаха за точното и вярно отчитане на резултатите и даде доста предпоставки за злоупотреби ", разяснява някогашният народен представител от “Демократична България " и някогашен правосъден министър Надежда Йорданова, която е един от вносителите на жалбата.

 

“Съдът доста ясно сподели: разсъдъкът на “Изборния кодекс " планува настрана да се регистрират гласовете на хартия и посредством машина за всяка листа и кандидат-депутат, т.е. преференциите.

 

Съдът указа,че не е незаконосъобразно, в случай че се отпечатва протоколът от машините, макар че с измененията в кодекса това не се изисква - таман поради прозрачността на изборния развой ", сподели Йорданова.

 

Тя изрично отхвърли изказванията на ГЕРБ, че с обжалването в съда Демократична България и Политическа партия вършат опит да всеят безпорядък и да опорочат изборния развой. “Призовавам сътрудниците от ГЕРБ да престанат да вършат внушения. Обръщането към съда не е основаване на безпорядък, а правова страна ", безапелационна е Йорданова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР