ТК ще придобие един от най-големите доставчици на интернет и

...
ТК ще придобие един от най-големите доставчици на интернет и
Коментари Харесай

Мъжът на зверски насилената и убита журналистка Виктория Маринова продаде фирмата си на БТК

ТК ще придобие един от най-големите снабдители на интернет и телевизия в Северна България  - " Нетуоркс-България ", оповестява „ Капитал “. Според данните на Комисията за контролиране на известията (КРС) към края на 2019 година компанията е имала над 68 хиляди интернет клиенти (телевизионни не са обявени), което я подрежда незабавно след БТК, " А1 България " и " Булсатком " по този индикатор.

" Нетуоркс-България " е един от най-известните снабдители на интернет и телевизия в района, като покрива близо 70 обитаеми места.

Дружеството е еднолична благосъстоятелност на русенския предприемач Свилен Максимов, някогашен брачен партньор на убитата от ром журналистка Виктория Маринова.

Покупката включва и един от малко останалите самостоятелни софийски оператори - " Онлайн Директ ", който е 100% благосъстоятелност на русенското сдружение. Транзакцията би трябвало да бъде утвърдена от регулаторите, като съгласно БТК ще бъде завършена през второто тримесечие на годината. Финансови детайлности не са оповестени.

Сделката е следващата за БТК в бранша. Неотдавна Комисията за защита на конкуренцията позволи на телекома да купи и софийския доставчич на интернет и телевизия " Нет 1 ", бургаската " КомНет ", както и пловдивската N3.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР