Тийнейджърка, заснела убийството на Джордж Флойд от полицай, получи специална

...
Тийнейджърка, заснела убийството на Джордж Флойд от полицай, получи специална
Коментари Харесай

Тийнейджърка, заснела убийството на Джордж Флойд, получи награда Пулицър

Тийнейджърка, снимала убийството на Джордж Флойд от служител на реда, получи специфична премия за публицистика от борда на „ Пулицър”.

18-годишната Дарнела Фрейзър е отличена за своята храброст, споделиха от комисията на „ Пулицър”.

Видеото й провокира митинги за расова правдивост по целия свят и беше употребявано като доказателство в процеса, в който беше наказан служителят на реда Дерек Шовин.

Наградите „ Пулицър” са най-престижните журналистически награди в Съединени американски щати. Комитетът съобщи, че награждават Фрейзър за " смелото записване на убийството на Джордж Флойд, видеоклип, който провокира митинги против полицейската свирепост по целия свят, наблягайки решаващата роля на жителите в устрема на публицистите за истина и правдивост ".

Фрейзър се оказва наоколо до мястото на ареста на Флойд, до момента в който се разхожда с братовчед си в Минеаполис на 25 май предходната година. Тя съобщи пред съда, че е почнала да записва случая на телефона си, тъй като " видяла човек, ужасяващ, молещ се за живота си ". Фрейзър разказва по какъв начин е чула Флойд да споделя „ Не мога да дишам”.

Смъртта на Джордж Флойд по време на ареста му се трансформира в знак на полицейска свирепост - изключително против цветнокожи и провокира демонстрации за расова правдивост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР