Тийнейджъри със свръхтегло в САЩ се подлагат на хирургически интервенции

...
Тийнейджъри със свръхтегло в САЩ се подлагат на хирургически интервенции
Коментари Харесай

Затлъстели тийнове в САЩ се подлагат на операции за отслабване

Тийнейджъри със свръхтегло в Съединени американски щати се подлагат на хирургически интервенции за намаляване, заяви АП. Засега младежите, предприемащи фрапантни ограничения за загуба на тегло, са малко, само че групата им се усилва. 

Джон Саймън, който е на 14 години, тежи 195 кг преди да се оперира. Премахната е част от стомаха му. Преди интервенцията той тежи 195 кг, след нея отслабва с 68 кг. " Това е нов старт ", споделя Джон, който ще бъде възпитаник в гимназия в Калифорния през тази есен.

Едуард Кент от Минесота тежи 136 кг и е диагностициран с омазняване на черния дроб. Момчето стартира да приема медикамент за намаляване през януари - месец, откакто регулаторите в Съединени американски щати позволява използването му за деца над 12-годишна възраст. 

Джон и Едуард съставляват дребна, само че увеличаваща се група от младежи, които се обръщат към лекарства и хирургично лекуване за загуба на килограми. Макар тези способи да имат своите критици, съгласно пациентите  и техните родители физическите извършения и диетите, спазвани години наред, са се оказали неефективни. 80 % от подрастващите със свръхтегло го резервират в зрелост. В обществените медии лекари и родители биват упреквани, че потеглят " по лесния път ". Според критиците на сходни способи за намаляване при младежите виновността е в бързата храна и видеоигрите. 



Според лекар Дейвид Лудвиг, ендокринолог в детската болница в Бостън, новите медикаменти за намаляване не би трябвало да лимитират немедикаментозните способи. " Особено при децата диетите и упражненията остават главната предварителна защита и лекуване на затлъстяването ", написа доктор Лудвиг в отчет, оповестен в формалното издание на Американската педиатрична асоциация. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР