Тийнейджър е арестуван и разследван за нападение, след като е

...
Тийнейджър е арестуван и разследван за нападение, след като е
Коментари Харесай

В Париж арестуваха тийнейджър, ритнал в гърба равин в метрото

Тийнейджър е задържан и разследван за нахлуване, откакто е ритал в гърба равин в парижкото метро , сподели прокурор в четвъртък, на фона на по-широка угриженост по отношение на скорошния скок на антисемитизма във Франция, предава Ройтерс.

Прокурорът на Трибунала в Бобини сподели, че опцията за антисемитски претекст е утежнила евентуалните обвинявания.

Инцидентът е станал към обяд в сряда, а жертвата е била облечена в черен костюм и шапка, облекло, което постоянно носят еврейските равини, сподели прокурорът.

След нападението на 7 октомври против Израел от бойци на Хамас във Франция са регистрирани 1159 антисемитски прояви , сподели вътрешният министър Жералд Дарманен в сряда, което е съвсем три пъти повече от броя за цялата 2022 година

Някои членове на еврейската общественост във Франция споделиха, че се опасяват да излязат от къщата, носейки забележими религиозни емблеми като кипа или тюбетейка, носена от някои евреи, и обмислят коя синагога да посещават, защото някои имат по-строги протоколи за сигурност.

Президентът Еманюел Макрон сподели в сряда, че Франция ще се бори с антисемитизма и.

Шествието против антисемитизма е планувано за неделя от ръководителите на двете камари на Народното събрание. Шествието остави партиите разграничени дали да участват, откакто крайнодясното Национално придвижване съобщи, че ще взе участие.

Премиерът Елизабет Борн разгласи, че ще вземе присъединяване.

Профсъюзът CGT, който няма да взе участие в неделното шествие, прикани за обособен марш в Париж в четвъртък вечерта против антисемитизма, ксенофобията и крайната десница.
 Франция оповестява за десетки антисемитски прояви след офанзивата на Хамас
Франция оповестява за десетки антисемитски прояви след офанзивата на Хамас

Правителството цели да предотврати ескалация на насилието със засилена полицейска отбрана към еврейски обекти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР