Титлите във Формула 1 за 2022 година вече може и

...
Титлите във Формула 1 за 2022 година вече може и
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Гран При на Мексико Сити във Формула 1

Титлите във Формула 1 за 2022 година към този момент може и да са решени, само че до края на годината остават цели три старта, като първият от тях ще бъде за Гран При на Мексико Сити. На „ Ерманос Родригес “ Макс Верстапен ще има първа опция да запише своята 14-та победа за годината, която ще го направи едноличен водач в класацията за най-вече победи в границите на един сезон във Формула 1.

Нидерландецът ще стартира надпреварата в Мексико, в което той има цели 3 победи, от полпозишъна, който си завоюва с невероятната си обиколка във вчерашната подготовка. В нея той единствен съумя да слезе под 1:18 за обиколка, което му разреши да се оправи с Джордж Ръсел и Люис Хамилтън в борбата за първото място на старта.
 Верстапен: Ще ни би трябвало добър старт Верстапен: Ще ни би трябвало добър старт
Двамата водачите на Мерцедес ще започват втори и трети, като това е най-хубавото показване за „ Сребърните стрели “ в квалификациите от началото на сезона. Любимецът на многохилядната аудитория по трибуните на „ Ерманос Родригес “ Серхио Перес ще стартира домашната си конкуренция от четвъртата позиция, а на третата редица ще застанат Карлос Сайнц и Валтери Ботас.
 Коя е най-бързата тактика в Мексико? Коя е най-бързата тактика в Мексико?
Финландецът бе приятната изненада на вчерашната подготовка и през днешния ден ще преследва своите първи точки от надпреварата за Гран При на Канада в средата на месец юни. Топ 10 на стартовата решетка ще добавят Шарл Леклер, Ландо Норис, Фернандо Алонсо и Естебан Окон. 

Надпреварата за Гран При на Мексико Сити, 20-ти кръг за сезон 2022 във Формула 1, стартира в 22:00 часа българско време и ще бъде проследена онлайн на Sportal.bg .

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР