Титлата пожарникар на 2019 година получи Тошко Бързилов, дългогодишен ръководител

...
Титлата пожарникар на 2019 година получи Тошко Бързилов, дългогодишен ръководител
Коментари Харесай

Избраха пожарникар на годината за 2019

Титлата " пожарникар на 2019 година " получи Тошко Бързилов, дълготраен началник на Националния действен център на ГДПБЗН . Това стана ясно на днешната публична гала, която се организира за 25-и следващ път.

Вътрешният министър Младен Маринов благодари на управлението на основната дирекция за усилието, което поставя в развиването на материално - техническата база, за извънредно добре построения административен потенциал и за умеенето да употребява опциите за европейско финансиране.

Над 30 здания на пожарни служби в страната са реновирани, като някои са построени отначало и този развой продължава.

Той уточни нуждата от развиването на доброволческите формирования и добави, че сега има над 3000 подготвени доброволци.
 Снимка 465674
Източник:

Вътрешният министър отдаде респект към паметта на сътрудниците, изгубили живота си в борба с огнената буря и пожела на пожарникарите да не престават да се учат в практиката и да построяват своите професионални умения.

Традиционният конкурс " Пожарникар на годината " се провежда и организира в четири раздела. Първият, в който се излъчва сложен победител, е за държавни чиновници, работещи по другите посоки на активност. Вторият, съгласно категорията на чиновниците, е за работещите в направление " Пожарогасителна и избавителна активност ". Третият - за чиновници от направление " Контролна активност ". Четвъртият обгръща направление " Превенция ". През последните години се утвърди и категорията " Отличени " - за сътрудници, представители на изпълнителната и локалната власт, общественици, доброволци.

Тази година сложен победител и притежател на купата пожарникар на годината стана Тошко Бързилов , дълготраен началник на Националния действен център на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". В своята кариера той е награждаван неведнъж от министъра на вътрешните работи и е притежател на трите степени на почетния знак на Министерство на вътрешните работи, както и на оценката " За героизъм и заслуги " - I степен.
 Снимка 465675
Източник:

В раздел " Контролна активност " награди получиха мл. контрольор Александър Генчин, шеф на УПБЗН - Септември, мл. контрольор Иван Минков от РСПБЗН-Чепеларе, контрольор Велизар Михов от РСПБЗН - Казанлък и контрольор Божидар Манчев от РСПБЗН - Плевен. Гл. контрольор Пламен Иванов, шеф на РСПБЗН - Велико Търново и контрольор Владимир Иванов от РСПБЗН-Видин завоюваха състезанието в раздел " Превенция ".
 Снимка 465676
Източник:

Директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов награди със специфична статуетка контрольор Ризван Кьоров от РСПБЗН - Кърджали и мл.експерт Валентин Иванов от РДПБЗН-Бургас за проявен подвиг при осъществяване на служебните им отговорности. Победител в раздел " Пожарогасителна и избавителна активност " за младши изпълнителски длъжности е мл. специалист Цветан Косев от РСПБЗН-Габрово. Негов подгласник стана мл. специалист Динко Тодоров от РСПБЗН-Димитровград. В раздел " Пожарогасителна и избавителна активност " за управителни, експертни и изпълнителски длъжности е комисар Тошко Тошев, зам.-директор на СДПБЗН. В рамките на церемонията бяха връчени и оценки на още седем българи, които през миналата година имат принос за обезпечаване на пожарната сигурност и отбраната на популацията. По традиция награди получиха и най-хубавите доброволци.

Награда получи и екипът на " Пирогов " и зам.-местник шефа проф. Николай Габровски.

Проф. Габровски получи оценката в Категория " Отличени " за значителен принос за обезпечаване на пожарната сигурност и отбрана на популацията поради бързите и съответни дейности за минимизиране вредите при пожара, който избухна в постройката на Клиниката по вътрешни заболявания на " Пирогов " на 26 против 27 ноември 2019 година
 Снимка 465678
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР