Тити Папазов, който обяви, че е бил принуден да подаде

...
Тити Папазов, който обяви, че е бил принуден да подаде
Коментари Харесай

Тити Папазов: Изложих се. До мача за Суперкупата ще платя парите на Левски, търся заем или кредит

Тити Папазов, който разгласи, че е бил заставен да подаде оставка като член на Надзорния съвет на ПФК " Левски " по време на срещата за бъдещето на футболния клуб, разгласи, че желае да почисти името си и още на идващия мач - за суперкупата против " Лудогорец ", да е на стадиона, като за задачата търси незабавно заем или заем. Причината - да заплати на " Левски " тези над 100 000 лв. наказателна клауза при прекратяването на контракта с някогашния снабдител на екипировка, за които е нападнат.

" Благодаря за поддръжката на всички, които писаха и ми се обадиха. Не се дразня на всички, които ме оплюха. Единственото нещо на света, което не може да бъде победено, това е истината. Ще се наложи да я кажа и да приключат един път вечно всички спекулации по тематиката.

На 09.06. 2020 преди мача с " Локомотив " (Пловдив) Любо Младежа ми се обади и изрично забрани и ни накара да прекратим контракта с " Макрон ". Прави му чест, че в никакъв случай не е отричал това. Причината беше подозрението, че Христо Василев- Плебея е забъркан и има ползи в този контракт. Договорът е бил подписан през декември 2019 година от предходното управление, само че никой не го е оспорил тогава. Допуснах голяма неточност, че не послушах Павел Колев и отидох да пазя позицията на клуба в студиото на Спортал. Там бях предизвикан, изложих се. Обещах, че няма да ощетя клуба. Език мой, зложелател мой. До мача за Суперкупата ще платя парите, диря заем, заем. Няма да оставя да ми петнят името.

За всички, които питат какво съм направил за " Левски ", ще отговоря следното. Преди 26 месеца персонално аз, самичък с мои контакти в Гърция и с голям шанс, съумях да приключа контракта на Мазурек без едно евро наказателна клауза за клуба. Сумата, която имаше да получава до края на контракта му, беше 564 000 евро. Знаете какъв брой костваха на клуба неустойките на Хубчев и компания и Насиру. Смятам, че постъпката ми е била нещо обикновено и не е било належащо да се фукам с нея. Сега просто се постанова да си вардя достойнството.

Големият проблем и злобата към мен стартира от мига, в който Наско Сираков разгласи, че 35% от акциите той ще даде на мен. Негово персонално откровено решение от сърце. Той знаеше какъв брой безсънни нощи и какъв брой диалози сме водили с него, с цел да спасим " Левски ". Заедно с още 10-ина индивида от фенските организации и, несъмнено, Павел Колев.

Вярвам, че до 1.09.2022 ще съумея, с цел да мога да седна на стадиона и изгледам дай Боже следващата прелестна синя вечер. Само " Левски ", за всички същински и безкористни левскари ", написа Тити Папазов в третата си обява по тематиката на профила си във фейсбук.

Ето и предисторията:

Константин Папазов разгласи, че подаването на оставката му по време на срещата на управителните фактори на “Герена ” с водачи на почитателите е станало под напън.

“Подадох оставка от надзорния съвет. Собственикът би трябвало да реши дали ще я одобри. Бях заставен да взема това решение под напън. Мисля, че в случай че аз съм казусът, това е най-лесното решение за мен. Винаги съм работил с обич за “Левски ” и безусловно безкористно! Горд съм, че доскоро повече от две години бях в основата “Левски ” да възвърне своята достоверност. Година по-късно да откри поддръжката на генералния спонсор! Само “Левски ” за всички същински и безкористни левскари! Завинаги един от вас ”, написа Папазов на профила си във фейсбук. След това добави нова обява, че с предходното изявление завършва тематиката и няма да прави повече мнения.

Баскетболният треньор се оказа с значима роля за бъдещето на футболния клуб през лятото на 2020 година, когато се развиваха трагичните събития със собствеността и прехвърлянето на акциите от тогавашния притежател Васил Божков. Самият Папазов бе изразил подготвеност да получи контролния пакет. След онлайн гласуването, пуснато от Божков и извоювано от Наско Сираков, именитият голаджия на “сините ” получи 86,6% от акциите. Сираков незабавно разгласи, че ще остави контролният пакет за себе си, а 35% ще трансферира на Константин Папазов. Това по този начин и не се случи. В началото на ерата на притежателя Сираков Тити беше постоянно под светлината на прожекторите, само че след това бе изцяло “заглушен ” за всички футболни въпроси и продължи да се занимава с баскетболния клуб на “Левски ”. Основата на отрицателните настроения към него бе положена с информацията, че той е причина договорът с предходната компания за спортна екипировка да бъде преустановен по подобен метод, че футболният “Левски ” трябваше да издължи над 100 000 лв. наказателна клауза. Папазов даже бе оповестил, че самичък ще покрие неустойката. След като това не стана, против него скочиха и почитатели, и самият старши треньор Станимир Стоилов.

Всички съществени фактори от управлението на “Левски ” отхвърлиха коментар след срещата за бъдещето, на която бяха Наско Сираков, Станимир Стоилов, Иво Ивков, Даниел Боримиров, Мило Борисов.

Единствено членът на надзорния съвет Петър Ганев пусна малко известие във фейсбук, че е обещано началото на възстановителен развой в “Левски ”.

“Клуб, последователи и спонсор сложиха всички проблеми на масата, потърсиха вероятни решения и дадоха началото на развой, който цели цялостното излекуване на обичания клуб. Вярвам, че всички забъркани страни правят оценка отговорността “Левски ” да продължи развиването си в вярната посока. Затова и няма “лавина ” от мнения и изявления директно след срещата. Предстои доста работа ”, написа Петър Ганев.

Според някои източници на срещата се е дискутирало основаването на ново акционерно сдружение, което да бъде прието от БФС въз основата на форсмажор поради влизането на Васил Божков в листата “Магнитски ”. Така без напрежение щели да се изчистят задължения от 24 милиона лв., в това число и към Национална агенция за приходите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР