Титан гард“ е новият-стар шампион в традиционния турнир по минифутбол

...
Титан гард“ е новият-стар шампион в традиционния турнир по минифутбол
Коментари Харесай

„Титан гард“ е шампион в XXX-я турнир по минифутбол за Купата на Община Габрово

„ Титан гард “ е новият-стар първенец в обичайния шампионат по минифутбол за Купата на Община Габрово. Селекцията на Бисер Тотев завоюва 30-ото издание на конкуренцията след трагичен край с „ Карата ауто “, следен от над 650 фенове в зала " Орловец ".

Редовното време приключи при резултат 1:1, с гол надълбоко в добавеното време на срещата за „ Карата ауто “. При спомагателните удари за установяване на спечелилия съставът на Веско Караколев беше на един изстрел от триумфа, само че Фортуна реши друго.

Финалът мина при изцяло равностойна игра. „ Титан гард “ поведе през първата част с дежурното попадение на Тихомир Кънев. Нападателят се разписа след неточност на вратаря Иван Петров в 12-ата минута на срещата и заби деветия си гол в шампионата. От там до края играчите на „ Карата ауто “ пробваха всичко по силите си да възстановят равенството, само че Никола Василев избави всичко, което можеше. Веднъж и гредата му оказа помощ след удар с глава на Делян Дончев. В 37-ата минута Кънев беше доста покрай второ попадение, с което можеше да постави точка на разногласието, само че Петров се реваншира със избавяне. В първата от двете минути минимално добавено време Николай Георгиев направи пропуск от близко и изглеждаше, че „ Титан гард “ ще завоюва този мач. Драмата обаче занапред предстоеше. В изтичащите заключителни секунди двойно подаване сред братята Георги и Денислав Николови приключи с мощен шут на последния под напречната греда, които взриви публиката в зала „ Орловец " – 1:1. Веднага след подновяването на играта прозвуча и последният съдийски сигнал. Това означаваше, че първенецът в 30-я шампионат по минифутбол би трябвало да бъде избран с спомагателни удари от 7-метровата линия.

Дузпите започнаха добре за „ Титан гард “ и Никола Василев отрази изстрела на Денислав Николов. Веднага по-късно обаче същото направи и Иван Петров против Тихомир Кънев. Последваха попадения на Иван Велев за „ Карата ауто “ и Георги Колев за „ Титан гард “. Делян Дончев беше прецизен при третото осъществяване за „ Карата ауто “, а Ивайло Тодоров удари греда. След попадения на Георги Николов и Илиян Димитров, при резултат 3:4 с осъществяването на петата дузпа за „ Карата ауто “ се нагърби Николай Георгиев. Негов прецизен изстрел щеше да донесе по този начин мечтаната от тима му купа, само че не се получи – топката се отби тялото на Василев, а по-късно и в страничната греда. След него Атанас Георгиев вкара за 4:4 и по този начин след първите 10 спомагателни удара победител не беше излъчен. Продължи се до неточност, а тя за „ Карата ауто “ пристигна мигновено – Василев с глава избави мощният шут на Денис Дачев. Юлиан Младенов пък беше прецизен и „ Титан гард “ отбрани шампионския си трофей с краен резултат 5:4. Това беше и пета Купа на Община Габрово за селекцията на Бисер Тотев.

Малкият край на шампионата не предложи такива страсти и беше извоюван с 3:1 от състава на „ Локомотив “ (Дряново). Момчетата от прилежащия град се постановиха над „ МФК Боруна “ с попадения на Димитър Колев и Траян Димитров. Автогол си означи Милен Панчев. За „ МФК Боруна “ вкара Ивайло Иванов.

Купата на първенците беше поднесена от заместник-кмета на Община Габрово Николай Меразчиев. Вицешампионите от „ Карата ауто “ получиха трофея си и сребърните медали от шефа на „ Общински спортни парцели “ Росица Бакърджиева, а ръководителят на Областния съвет на БФС Георги Трендафилов награди бронзовите медалисти от „ Локомотив “ (Дряново).

Връчени бяха и пет самостоятелни награди. За най-хубав вратар на 30-я шампионат беше определен стражът на „ Локомотив “ – Станислав Йорданов.

Отличието за най-хубав бранител заслужи Иван Велев от „ Карата ауто “.

Ивайло Тодоров от тима на „ Титан гард “ сграбчи статуетката за най-хубав полузащитник, а съотборникът му Тихомир Кънев беше избран за най-полезен играч (MVP).

Голмайстор на шампионата с 9 точни попадения стана Пламен Кожухаров от „ МФК Боруна “. Купа „ Васил Дянков “ беше връчена на „ ФК Стикс “, който се събра за присъединяване в конкуренцията в памет на основателя на този тим – Велизар Лазаров.

Източник: https://sport-gabrovo.com/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР