Тирана, която протаква признаването на българското малцинство, започна вече и

...
Тирана, която протаква признаването на българското малцинство, започна вече и
Коментари Харесай

Тирана се репчи на София, искали сме да правим „Велика България“

Тирана, която протаква признаването на българското малцинство, стартира към този момент и да се репчи на София. Искането на България да бъде приета нашата етническа диаспора в Албания била в границите на план за " Велика България ". Това бе декларирано по време на диспути в албанския парламент във връзка със законопроекта за отбрана на малцинствата, в които участваха външният министър Дитмир Бушати и представители на малцинствата, които с този документ получават публично признание, съобщи организация МИА.

На дебатите присъстваше и представител на Сдружението за българо-албанско другарство. България изиска да бъде прието нейно малцинство в Албания, само че срещу това искане беше освен външният министър Бушати, а и македонците, съобщи телевизия " Топ ченъл " от Тирана.

Васил Стерьовски, представител на " Македонския алианс за европейска интеграция ", съобщи по време на дебатите, че в Албания нямало българско малцинство. По думите му " това е дисторция на историята и на истината. В Преспа, Гора, Голо бърдо, където се претендира, че имало българско малцинство, живее единствено македонски малцинство. Това искане на България е в границите на нейния план за " Велика България ". Ако се признае българско малцинство, това ще бъде геноцид над македонците ", е представен да споделя Стерьовски, съобщи Българска национална телевизия.

Министър Бушати сподели, че тази глава, в този миг, е завършена за Албания. В законопроекта за отбрана на малцинствата, квалифициран от държавно управление в Турана, за малцинства са приети македонците, гърците, власите, черногорците, сърбите, бошняците и египтяните.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР