ТИРАНА, Албания (АП) — Поддръжници на опозиционната Демократическа партия на

...
ТИРАНА, Албания (АП) — Поддръжници на опозиционната Демократическа партия на
Коментари Харесай

Албанските законодатели обсъждат премахването на имунитета на бившия премиер, докато неговите поддръжници протестират

ТИРАНА, Албания (АП) — Поддръжници на опозиционната Демократическа партия на Албания стачкуваха против държавното управление в понеделник, до момента в който парламентарна комисия обсъждаше дали да отстрани имунитета от наказателно гонене на водач на партията, някогашният министър председател Сали Бериша.

Миналата седмица прокурорите желаеха от депутатите да смъкват парламентарния имунитет на Бериша, тъй като не е спазил заповедта да им се явява на всеки две седмици и да не пътува в чужбина, до момента в който е разследван за корупция.

Кордони от полицейски чиновници обкръжиха постройката на Народното събрание в понеделник, до момента в който комисия обсъждаше настояването за имунитет. Ако бъде утвърдено, целият парламент се чака да гласоподава в четвъртък, с цел да освободи пътя на прокурорите да слагат Бериша под домакински арест.

79-годишният Бериша беше упрекнат в корупция през октомври за хипотетична корист с поста си, с цел да помогне на шурей си Джамарбер Малтези да закупи земя в Тирана, благосъстоятелност както на частни жители, по този начин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР