Типът вирус и мутацията са различни в сравнение с предходните

...
Типът вирус и мутацията са различни в сравнение с предходните
Коментари Харесай

Над 1.3 млн. бракувани ваксини! Кой ги плати?

Типът вирус и разновидността са разнообразни спрямо предходните талази. Затова и експертен съвет взема  съответни ограничения седмица за седмица които да не важат цялостен месец .

Това разясни пред БНР служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев по отношение на настоящата обстановка с ковид.

Бяха бракувани доста ваксини – над 1 300 000 опаковки бяха бракувани , посочи той и уточни, че към този момент се дава опция да се отваря флакон с ваксини и при по-малко искащи да се имунизират.

Трябва да има друг интервал на карантина за имунизирани и неимунизирани с дребна разлика, счита Меджидиев.

Говорим изрично за съкращаване на интервала на карантина и за имунизирани, и за неимунизирани . Повечето хора след петия, шестия ден към този момент не популяризират болестта. По този начин  ще разтоварим популацията от тази ограничаваща мярка , ще помогнем на бизнес, на всички“, съобщи той в предаването „Преди всички“.

Лекарите, които сега имунизират,  ще получат парите си със задна дата , увери служебният здравен министър.

„От юли месец, със задна дата. Това ще влезе в сила“.

По тематиката с тестванията за Covid-19 той удостовери, че се надява от идния понеделник да могат да се издават такива  електронни посоки за гратис тестване .

Тази седмица се създава  работната група за остойностяването на лекарския и сестринския труд , стана ясно от думите на Меджидиев.

„Имаме остойностяване на всичко останало в областта на медицината, с изключение на труда на лекаря, на сестрата и на фелдшера, на целия екип, който прави здравната услуга“.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР