Типът вирус и мутацията са различни в сравнение с предходните

...
Типът вирус и мутацията са различни в сравнение с предходните
Коментари Харесай

Д-р Асен Меджидиев: Повечето хора след петия, шестия ден вече не разпространяват заразата

Типът вирус и разновидността са разнообразни спрямо предходните талази. Затова и експертен съвет взема съответни ограничения седмица за седмица, които да не важат цялостен месец. Това сподели за БНР служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев по отношение на настоящата обстановка с ковид.

" Бяха бракувани доста ваксини – над 1 300 000 опаковки бяха бракувани ", посочи той и уточни, че към този момент се дава опция да се отваря флакон с ваксини и при по-малко искащи да се имунизират. Трябва да има друг интервал на карантина за имунизирани и неимунизирани с дребна разлика. Говорим изрично за съкращаване на интервала на карантина и за имунизирани, и за неимунизирани.

Повечето хора след петия, шестия ден към този момент не популяризират болестта. По този метод ще разтоварим популацията от тази ограничаваща мярка, ще помогнем на бизнес, на всички ", съобщи доктор Асен Меджидиев.

" Лекарите, които сега имунизират, ще получат парите си със задна дата. От юли месец, със задна дата. Това ще влезе в действие ". Тази седмица се основава работната група за остойностяването на лекарския и сестринския труд. Имаме остойностяване на всичко останало в областта на медицината, с изключение на труда на лекаря, на сестрата и на фелдшера, на целия екип, който прави здравната услуга. Мислим за създаване на факултет за образование на парамедици, които да се включат в незабавната помощ ", сподели още Асен Меджидиев.

По тематиката с тестванията за Covid-19 той удостовери, че се надява от идния понеделник да могат да се издават такива електронни посоки за гратис тестване.
Той е на мнение, че макар късия небосвод на служебното държавно управление, някои от самодейностите му в здравния бранш могат да проработят.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР