Тинктура от липов цвят за лечение на нервен срив и

...
Тинктура от липов цвят за лечение на нервен срив и
Коментари Харесай

Полезни свойства на липата

Тинктура от липов цвят за лекуване на нервозен срив и стрес

Не всеки знае, че липовият цвят, който е доста известен като надеждно средство против простуда, е в положение да лекува и нервните болести. Всичко зависи от метода на подготвяне на лечебната напитка.

Силна запарка – 5 супени лъжици цветове от липа на 0,5 литра вода. Варете на слаб огън в продължение на 30 минути – оказва помощ при неврози, тежък нервозен срив, чести припадъци, конвулсии.

Тинктурата има по-силно изразен антиконвулсивен резултат. Приготвям я от прясно изсушени цветове, събрани в безоблачен следобяд.

Пълня буркана с липов цвят, без да прилепям и обливам с водка. Оставям да престои две или три седмици. Тинктурата може да се съхранява дълго време чак до идната годишна продукция.

Пийте по чаена лъжичка смес от липов цвят три пъти дневно и последователно увеличите дозата до 1 супена лъжица преди лягане.

Липовият прашец, изключително в композиция с мед, облекчава нервното напрежение в любовните връзки, покачва самочувствието.

Поленът има удобен резултат върху стомашно-чревния тракт, възвръща апетита, облекчава умората, оказва помощ в битката с неврозите и депресията, неврастенията и болесттите на простатата, диабета и най-после оказва помощ за възобновяване на естествената сърдечна функционалност.

Пийте топъл чай преди лягане.

Като потогонно средство липовите цветове се употребяват независимо и в смеси.

Вижте още: Лесни домашни курабийки

Липовите цветове постоянно се прибавят към смеси за лекуване на разнообразни болести, изключително болести на стомаха, черния дроб, червата и бъбреците, да не приказваме за елементарната простуда.

Смесете цветове от липа, лайка, дъбова кора в равни елементи. Залейте 1 супена лъжица от сместа с 250 мл вряла вода, варете на слаб огън в продължение на 5 минути. Оставете да престои за 1 час, прецедете. Използвайте за гаргара.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР