Tinder се бори да привлече по-млади потребители, които започват да

...
Tinder се бори да привлече по-млади потребители, които започват да
Коментари Харесай

Tinder не успява да привлече по-млади потребители, поколението Z търси други приложения

Tinder се бори да притегли по-млади консуматори, които стартират да изоставят преобладаващото в света приложение за запознанства, защото избират по-различни нови услуги в търсене на любовта след пандемията, написа Financial Times.

Добре познатото приложение бързо се трансформира в желана услуга за запознанства за милениалите от стартирането си през 2012 година, защото потребителите, преминаващи от настолни компютри към мобилни, напуснаха по-стари платформи като eharmony и Match.com.

Последното потомство младежи, които се завръщат на сцената за запознанства след пандемията, наподобява също се ориентират към други възможности на Tinder в търсене на сътрудници.

Изтеглянията на Tinder са намалели с 5 % през 2021 година до 70,7 милиона. Съперници като Bumble и новия стартъп Thursday се радват на непрекъснат напредък, съгласно нови данни от откриватели на пазара на приложения data.ai.

Тази наклонност накара Tinder да направи някои промени в опит да реализира напредък - от преструктуриране на управлението до залагане на по този начин наречената метавселена като предстоящ способ, посредством който хората ще се срещат онлайн.

„ Регистрациите не са се върнали към равнищата отпреди пандемията “, сподели Гари Суидлър, основен действен шеф и основен финансов шеф на компанията майка на Tinder Match Group, пред Financial Times.

„ Новите консуматори остават предизвикателство и това е мястото, където идва продуктовата иновация. Трябва да дадем на хората нова причина да изтеглят приложението, защото те не са получавали нещо ново и вълнуващо от известно време. “

Коментарите му идват единствено седмици откакто Match сподели, че Tinder не съумява да отговори на упованията за растеж на приходите в резултатите от второто си тримесечие, уволнявайки основния изпълнителен шеф на компанията Ренате Ниборг след по-малко от година на позицията.

Match, който има голям брой уеб сайтове за запознанства, в това число одобрени марки като Plenty of Fish и OKCupid, се нуждае от Tinder, с цел да резервира преобладаващата си пазарна позиция. Приложението генерира $1,65 милиарда доходи предходната година, повече от половината от общите доходи на Match Group.

Цената на акциите на групата спадна с повече от 50% тази година, защото старите й платформи като Match.com страдат от намаляващи доходи и по-малък брой плащащи консуматори.

„ От нас зависи да разберем коя е идната вълниваща иновация [в запознанствата] “, сподели Суидлър. „ Това нормално идва с софтуерната еволюция или гражданска война. “

Един от огромните
залози на Tinder е метавселената, като запалянковците имат вяра, че хората от ден на ден ще си поддържат връзка във виртуални среди. Tinder залага на това посредством по-нататъшна геймификация на приложението, наемайки ръководители от фирмите за игри Zynga, Electronic Arts, Glu и King през последните години, с цел да усъвършенства услугата си.

Платформата счита, че е мъчно да извърши тази визия, като този месец отстрани функционалността си за виртуални монети, употребена за разноски в приложението, откакто я беше стартирала едвам през ноември и видя смесени резултати.

Компанията към момента измисля по какъв начин тези функционалности могат дейно да допринесат за приходите на Tinder и сега преоценява модела. В момента се възнамерява ново въвеждане на монети и виртуални артикули в Tinder през втората половина на 2023 година

„ Хората, които употребяват Tinder в този момент, са доста по-възрастни “, сподели Суидлер. „ Какво приложение би употребявал един тинейджър, когато стане на 18 и дава отговор на изискванията за приложение за запознанства? Това са клиентите, към които би трябвало да се стремим, поколението Z. “

Достигането до този сегмент не е елементарно. Повече от 90 % от това потомство се усещат разочаровани от приложенията за запознанства, съгласно изследователската организация на Gen Z YouthSight. Те не са и толкоз склонни да имат връзка, като 40 % от интервюираните споделят, че са „ щастливо необвързани “.

Мили Шийлдс, 24-годишна инфлуенсърка, която основава видеоклипове в TikTok за запознанства, сподели, че Tinder има негативна известност и е прочут с краткотрайни срещи, а не с дълготрайни връзки.

„ [Младите хора] по скоро желаят да се срещнат с някого органично, вместо в приложение за запознанства “, сподели тя, добавяйки, че доста хора просто употребяват Tinder за развлечение.

Суидлър сподели, че този стандарт е „ сложен за превъзмогване “, само че че платформата към този момент е еволюирала и е фокусирана върху превръщането й в безвредно и положително пространство, в това число посредством стартирането на насочен към дамите абонамент по-късно тази година.

„ Ключовата стъпка е потребителското преживяване да е на равнище, като се уверите, че фактически се справяте с тези проблеми, за които по-младите хора са загрижени [като] корист, тормоз и неприятни прекарвания “, сподели Ребека Макграт, старши софтуерен анализатор в компанията за пазарни изследвания Mintel.

„ Tinder се опита да навлезе в тези други сферо като валута и да приказва за метавселената и ... това не е безусловно мястото, където те би трябвало да слагат фокуса си. “

Match не споделя демографски данни за възраст или пол за Tinder, само че оценките на компанията за данни App Ape допускат, че 76 % от потребителите на Tinder в Съединени американски щати са мъже. Дизайнът на конкурентното приложение Bumble значи, че дамите би трябвало да стартират диалозите в платформата - единствено те могат да изпратят първото известие до евентуалните ухажори.

Bumble усили изтеглянията с 20 % предходната година до 21,1 милиона, съгласно data.ai, до момента в който новосъздаденото приложение Thursday, което предизвиква персоналните срещи, означи растеж от под 1000 изтегляния през 2020 година до повече от 200 000 предходната година и още 100 000 през първото тримесечие на тази година.

Въвеждането на въодушевени от игри функционалности и нови абонаменти има за цел да усили приходите, защото моделът на Tinder разчита на потребителите, които заплащат за абонаменти или еднократни разноски.

През второто тримесечие на тази година Tinder имаше 10,9 милиона плащащи консуматори – с 14 % повече на годишна база – което съставлява повече от 60 % от общите плащащи консуматори на Match Group, които харчат приблизително по $15,86 месечно на човек.

За съпоставяне Bumble има повече от 1,9 милиона плащащи консуматори, харчейки приблизително малко под $30 на месец.

И Tinder, и Bumble отхвърлиха да дават числа за общия брой консуматори, в това число тези, които употребяват приложението гратис.

Въпреки това, защото разноските за живот се усилват, потребителите понижават спомагателните разноски като цифрови абонаменти, като компанията чака това да повлияе на приходите.

„ Спирането на заплащането даже на дребна сума за онлайн запознанства евентуално е много елементарно решение за доста хора, в случай че могат да имат относително еквивалентно гратис преживяване “, добави Макграт.

Суидлър остава убеден в вероятностите на Tinder. „ Tinder към момента е най-големият бизнес за запознанства в света “, сподели той. „ И това има доста преимущество, тъй като в случай че желаете да се срещнете с някого, най-хубавото място да отидете е там, където има доста хора. “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР