Tinder е едно от най-популярните приложения за онлайн запознанства. Както

...
Tinder е едно от най-популярните приложения за онлайн запознанства. Както
Коментари Харесай

Социален експеримент на Tinder разкрива предразсъдъците към хората с наднормено тегло

Tinder е едно от най-популярните приложения за онлайн запознанства. Както може да се допусна, потребителите му са на лов за евентуални сътрудници. За благополучие или злощастие селекцията се реализира само въз основата на външния тип на хората – техниката не разрешава доста други варианти за опознаване. Каква по-добра почва за обществени опити от това?

Екипът, ръководещ уеб страницата Simple Pickup, взема решение да види какво ще се случи на първата среща, в случай че фотосите на Tinder потребителите не съответстват със основания онлайн имидж.

Целта е да се ревизира една известна доктрина, научно потвърдена съгласно създателите на видеото: на първа среща, преди която хората не са се виждали онлайн, дамите най-вече се притесняват, че мъжът може да се окаже сериен палач. Мъжете се опасяват, че дамата може да е с наднормено тегло.

За да разбие или удостовери теорията, екипът работи с подставени лица - мъж и жена, консуматори на Tinder. И двамата са по-скоро слаби и общоприетоо привлекателни. В рамките на една седмица те сформират своя боеприпас от евентуални сътрудници – петима мъже и пет дами. Преди срещите обаче екипът преобразява своите сътрудници под прикритие тъй че да наподобяват много по-пълни, в сравнение с са на фотосите си в Tinder. Резултатите са изумителни и радикално разнообразни в двата сюжета.

ВИДЕО №1: На среща със Сара

ВИДЕО №2: На среща с Уили

Клиповете с двата опита за негативно време добиват моментална известност в интернет. Мненията на хората по отношение на самата цел на опита и реакциите на десетимата нищо не подозиращи участници са извънредно разнородни. Едно обаче е несъмнено – видеата са прегледен образец за едни доста неприятни, залегнали в съзнанията ни кой-знае-кога, предубеждения за наднорменото тегло.

Какво е вашето мнение? Споделете с нас в мненията.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР