Тимовете на Ботев (Пловдив) и Черно море не успяха да

...
Тимовете на Ботев (Пловдив) и Черно море не успяха да
Коментари Харесай

Ботев Пловдив и Черно море си спретнаха реми

Тимовете на Ботев (Пловдив) и Черно море не съумяха да се победят, завършвайки наедно – 1:1, в мач между тях от 30-ия кръг в родната efbet Лига. Стефан Станчев даде задатък на варненци с гол в 42-ата минута, само че в 69-ата Атанас Илиев засече с глава центриране на Па Конате, с цел да раздели точките в Пловдив. Така варненци влязоха в серия от три следващи мача, в които не взимат триумфа и това в допълнение утежнява обстановката им, въпреки преди старта на плейофната фаза да изглеждаше като че ли отборът от Варна да има най-солидни шансове да стигне до баража за Лигата на конференциите.

По този метод „ моряците” дръпнаха с 42 точки на седмото място в първата четворка от елита и са с пет пред осмия Левски. „ Сините” са с 37, само че и с мач по-малко, а имат три оставащи срещи. Боев Пловдив пък е финален в тази група с 26 точки, до момента в който деветият Царско село е с 36 пункта.

Мачът започва в атакуващо движение и за двата отбора, като Салиф Сисе опита да трансферира в първите минути Георги Георгиев, само че трансферира и вратата на гостите. Домакините сътвориха страхотна офанзива след 18 минути игра. Джонатан Перейра комбинира с Емануел Току, а той с извеждащ прати топката в наказателното поле за Филип Филипов. Българинът стреля с десния крайник по диагонала, само че право в напречната греда на варненци.

След 24 минути игра пък Емануел Току изведе Салиф Сисе в половината на Черно море, а той се откъсна зад защитата на Черно море. Вратарят Георги Георгиев излезе да съкратява ъгъла, а Сисе опита да мине край него, само че много несполучливо и не последва удар от тъмнокожия футболист на " канарчетата ".

В 37-ата пък Файсел Касми изведе Велев самичък против Янко Георгиев. Вратарят излезе и затвори халфа, който стреля право в него, след което топката излезе навън. Три преди края на първата част Черно море дръпна напред в резултата. Илиан Илиев пласира центриране от корнер към зоната на Стефан Станчев. Той изпревари Салиф Сисе, който не му противодейства добре и прати топката във вратата на Янко Георгиев - 1:0 за Черно море.

В 69-ата минута запаси на Ботев спомогнаха на отбора да стигне до гол. Па Конате се оправи вляво с Виктор Попов и центрира на близката греда за Атанас Илиев, който нападна топката и я прати във вратата на Георги Георгиев - 1:1.

Импулсът в играта на Ботев бе факт след гола, а в 72-ата Реда Рабей проби отляво, откакто Влатко Дробаров се подхлъзна, а Атанас Илиев продължи за Рабей. Той видя вдясно Емануел Току, който направи финт и шутира, само че топката рикошира в тялото на Стефан Станчев вместо да влети във варненската врата. Четвърт час преди края пък извънредно красиво осъществяване на Пабло Гарсия от фаул, само че топката мина доста близо край страничния дирек на пловдивската врата.

Шест преди края пък се видя страхотна опция за гол пред Черно море. Жозе Гомеш комбинира с Вилела, който стреля, завъртайки се, само че неопределено. До края на срещата се видя безсрамен фаул на Даниел Димов против Атанас Илиев, само че реферът Станимир Тренчев не наказа бранителя на гостите, като това беше последната по-интригуваща обстановка от срещата в Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР