Тимо Вернер става все по-завършен играч и сега е по-труден

...
Тимо Вернер става все по-завършен играч и сега е по-труден
Коментари Харесай

Тимо Вернер става все по-завършен играч, радва се треньорът му

Тимо Вернер става все по-завършен състезател и в този момент е по-труден за запазване, съобщи треньорът на Република България (Лайпциг) Юлиан Нагелсман след трите попадения на нападателя при триумфа с 5:0 над Майнц 05 неделя. Това беше втори хеттрик подред против Майнц за 24-годишния немски нападател, откакто също по този начин наниза три гола и при домакинския триумф с 8:0 през ноември. Неговите 24 гола в Бундеслигата този сезон са най-високият му резултат след акцията 2016-17, когато наниза 21 попадения.

" Тимо Вернер в този момент се усеща удобно освен на крилото, само че и в позицията на номер 10. В комбиниране със скоростта си това го прави по-динамичен и още по-труден за покриване от съперниците ", сподели Нагелсман след мача.

Вернер има контракт с Лайпциг до 2023-а година, само че се чака той може да напусне против 60 милиона евро през идващия трансферен прозорец. Миналата година Байерн се интересуваше от него, само че договорка по този начин и не се реализира, защото немските първенци насочиха вниманието си към Льорой Сане от Манчестър Сити.

Back to winning ways and very happy about my hattrick! @DieRotenBullen pic.twitter.com/5VjU3mOJq7
— Timo Werner (@TimoWerner) May 24, 2020
Ливърпул и Челси също са измежду европейските клубове, за които също се твърди, че наблюдават Вернер. А и самият той пред " Билд " съобщи, че преместването в чужбина е по-вероятно. Но и настоящият му клуб ще се опита да го задържи, естествено с нов контракт и повече пари.

Бундеслига 27 кръг, неделя 24 май  Майнц 05 0:5краен резулат  Ред Бул Лайпциг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР