TimeHeroes.org, най-голямата платформа за доброволчество в България, приема номинации за

...
TimeHeroes.org, най-голямата платформа за доброволчество в България, приема номинации за
Коментари Харесай

Всеки може да номинира своя герой за Годишните награди за доброволчество |

TimeHeroes.org, най-голямата платформа за доброволчество в България, приема номинации за своите Годишни награди " ГЕРОИТЕ ".

Целта на акцията е да бъдат изведени мощните образци, съдействали за развиването на доброволческата просвета в България.

До 15 декември на всеки може да номинира доброволци, неправителствени организации, компании и публицисти за техните положителни каузи, случили се в интервала от януари до декември 2021 година Условията, на които те би трябвало да дават отговор,

И тази година журито, формирано от персони с дейна гражданска позиция, ще търси доброволчески истории, прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели, реформаторски, израз на дейна общественополезна активност и позиция, или образец за доста позитивно влияние върху дадена идея или общественост.

“Изминалите две години бяха време на тествания, само че и време на взаимност. Бяха време на паника, само че и време на угриженост. Показаха ни, че сме уязвими, тъй като сме хора, само че и че сме мощни, тъй като знаем по какъв начин да подадем ръка на другия. Няма верен метод, нито точна формула да си доброволец – някои оказват помощ на съседите си, други готвят храна за бездомни, трети превеждат, четвърти четат на деца, които не са чували приказки. Пети избавят животи в планината, шести са герои пред компютъра. Всеки от тях заслужава “благодаря ”. Ето за какво имаме вяра, че с твоя помощ историите на тези герои ще излязат нескрито и дружно ще отдадем справедливо самопризнание на положителните образци, които през днешния ден ни дават вяра ”, споделя екипът на платформата за тазгодишното издание на премиите.

В предходните четири издания бяха отличени доброволци и организации, подкрепящи разнообразни дела в цяла България. Статуетки бяха дадени още на виновни компании, които поддържат и развиват доброволчеството в екипите си, както и на публицисти за тяхното медийно отразяване на тематиката.

От 2012 година до момента TimeHeroes.org оказва помощ на българите да поддържат обществени и културни начинания с времето и уменията си. С над 85 000 регистрирани доброволци, обединени от над 2300 начинания на повече от 983 нестопански организации в цялата страна, платформата е главният източник на доброволци за българските Неправителствени организации. TimeHeroes оказва помощ още за развиването на културата на доброволчеството измежду българските възпитаници, компании, както и измежду хората в дейна пенсионна възраст.

" ГЕРОИТЕ 2021 " се реализират под патронажа на Фондация " Америка за България ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР