Тимчо Муцунски, министърът на външните работи и външната търговия на

...
Тимчо Муцунски, министърът на външните работи и външната търговия на
Коментари Харесай

Македонският министър на външните работи е провел среща с посланиците на държавите членки на НАТО

Тимчо Муцунски , министърът на външните работи и външната търговия на Република Северна Македония , е бил хазаин на среща с посланиците на страните членки на НАТО , както и посланиците на Украйна, Япония и на делегацията на Европейски Съюз в Скопие, съобщи сътрудник на Българска телеграфна агенция, Маринела Величкова.

Работната закуска се е провела в навечерието на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, оповестяват от Министерството на външните работи и външната търговия в Скопие.

Муцунски е показал вижданията на Северна Македония за стратегическите решения , които би трябвало бъдат на дневен ред по време на срещата на върха. Потвърден е бил „ задължението за обезпечаване на групова защита и подготвеност за отговор на провокациите, идващи от всички направления ”. 

„ Благодарни сме, че НАТО признава Западните Балкани като район от стратегическо значение за Алианса . Ние твърдо имаме вяра, че продължаването на тясната съгласуваност и взаимните действия на НАТО и Европейски Съюз в района е от значително значение, на първо място посредством ускорение на процесите на европейска и евроатлантическа интеграция . Това е от значително значение за подсилване на стабилността и затваряне на вакуума, който дава опция за дестабилизиращо въздействие от трети страни ”, е декларирал Муцунски, представен в известието.

Делегацията за срещата на НАТО във Вашингтон, на която се чака и първата среща на министър председателите на Северна Македония и Гърция след основаното напрежение сред двете страни поради Договора от Преспа, ще бъде ръководена от Християн Мицкоски. Според „ Свободен щемпел ” , той ще бъде съпроводен от трима министри- на защитата, на външните и на вътрешните работи. 

На срещата на НОТО във Вашингтон ще бъде маркирана 75-ата годишнина от основаването на Алианса. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР